Eerste shirt voor mama zelf (gratis patroon)

Op Pinterest zoek ik vaak inspiratie voor nieuwe projecten. Eerst vond ik het maar een vreemde applicatie, maar nu zie ik de handigheid van dit digitale prikbord wel degelijk. Ik heb inmiddels dan ook al verschillende borden gevuld met vele creatieve ideetjes.

Naaien voor dames
Ik heb ook al een tijdje een bord ‘naaien voor dames’, waar steeds meer in komt te staan, ondanks dat ik eigenlijk nooit iets voor mezelf naai. Ja, ik heb een paar jaar geleden een paar simpele rokjes gemaakt, maar verder niet. Maar nu het naaien voor de kindjes me steeds makkelijker af gaat moest het er maar eens van komen iets voor mezelf te maken.

Odette shirt
Omdat het patroon zo op het Fons shirt van Wensje lijkt, dat ik onlangs voor mijn dochter maakte durfde ik het wel aan het Odette shirt te maken. Als hij in het klein lukt, moet het in het groot ook goed komen toch? Het is een patroon van La Maison Victor, dat je hier gratis kunt downloaden.

Maat-keuzestress
De maat vond ik nog wel even lastig. Bij het opmeten kwam ik uit op maat 38 of 40, maar dit draag ik echt nooit, dus daardoor ging ik twijfelen. Het is ook maar net hoe strak je het meetlint om je boezem trekt. Ik legde een goed passend shirt op het patroon en dit kwam het meest in de buurt van maat 36, dus ik besloot hiervoor te gaan. Achteraf had hij misschien toch wel een maatje groter gemogen, omdat dit model best wat losser mag vallen. Maar deze maat is ook prima draagbaar.

Kritiek
Het shirt rimpelt wat vooraan bij de hals, jammer vind ik dat. Misschien kan ik het er nog een beetje uitstrijken. Het valt in het echt gelukkig wel minder op, dan op de foto. Toch ben ik tevreden, heb het shirt ook al gedragen. Wil er alleen nog even een labeltje in maken, dat maakt het toch net wat meer af, maar deze zijn op. Even nieuwe halen dus. Ik ga er zeker nog een maken, maar nu zijn de kindjes eerst weer aan de beurt:)

De volgende keer zal ik manlief vragen ‘aan’ foto’s te maken. Ik had nu geen geduld om te wachten tot hij thuis was.

Pinterest
Oja, ik heb speciaal voor MADE by MoDi een Pinterest pagina aangemaakt. Wil jij ook niks missen? Volg MADE by MoDi dan ook daar!

2 reacties op “Eerste shirt voor mama zelf (gratis patroon)”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: