Heerlijke zomer outfit: Bummies & Ottobre Singlet

img_9359De vorige zomer, was mijn dochters allereerste zomer. Ik maakte toen een Bummies van Brindille & Twig voor haar in een schattig klein maatje (68). Nu is ze 1,5 jaar en eigenlijk wilde ik hem nog wel een keer maken. Maar het was er niet van gekomen deze zomer en met het slechte begin van deze maand augustus dacht ik dat ik beter aan de najaars- en wintercollectie kon gaan beginnen.

Toen ik hoorde dat ik er toch nog zomers weer aan zou komen besloot ik er toch nog 1 te maken. Ik ben nog steeds bezig met het opmaken van restjes stof en laat ik hier nou net een leuk lapje hebben liggen waar precies nog een Bummies uit kon.
Bummies

Het gratis Bummies patroon vind je hier. Je kunt dit broekje ook maken met elastiek in de pijpjes, dan is het meer een broekje dat je onder een jurkje doet bij een meisje vind ik. Ik maakte een maat 90 voor mijn dochter. Deze maat komt overeen met onze Nederlandse maat 92. Het is een lekker zittend broekje en makkelijk om te maken. Van de stippenstof maakte ik eerder een Racerback jurkje voor mijn oudste.

Roze singlet
Ik maakte een bijpassende top bij het korte broekje. Hiervoor gebruikte ik het gratis singlet patroon van Ottobre. Ik voegde aan de hals een ruffle toe, althans dat was de bedoeling. De stof die ik gebruikte bleek niet te rimpelen. Het is een ribstof, die komt van een shirtje van mijzelf dat mij te strak zat. De kleur roze komt precies overeen met de stippen in het broekje. Ondanks dat de hals niet rimpelt, vind ik het toch wel leuk geworden. Het is nu meer een soort kraagje dat een beetje bol staat.

4e keer Ottobre Singlet!
Het singlet patroon gebruikte ik al 3 keer eerder: voor een mouwloze top met ruffle, als basis voor een zomers zwierjurkje in maat 110 en als basis voor een zomers jurkje voor een dreumes.

We gaan nog op vakantie, dus daar kan ze dit setje nog lekker dragen. En wellicht past ze er volgend seizoen nog wel in!

Trouwens, leuk hé die loopfiets. Ze speelt er zo graag mee!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: