Olga top met color block en een aardbeitje

img_3013

Zal ik wel of niet vertellen dat de color block in deze Olga top begon als een denkfoutje? Laten we maar eerlijk zijn…haha. Ik had in mijn hoofd nog een mega lap stof over van het Odette shirt van LMV dat ik voor mijzelf maakte. Dus ik legde het achterpand van de Olga top op de stof en knipte deze probleemloos uit. Toen ik het voorpand op de stof wilde leggen waar her en der in geknipt was en een stukje zocht waar deze op paste, kwam ik erachter dat dat helemaal niet meer ging lukken…oeps! Tja, haastige spoed is zelden goed.Color block
Eerst wilde ik een ander stofje gaan uitzoeken voor de top, maar toen schoot me een creatievere oplossing door het hoofd. Ik had nog een klein stukje gele tricot over van de Sweatshirt Flutter Dress die ik een tijdje geleden voor mijn baby’tje maakte. Zou hier nog net een half voorpand uit kunnen? Even passen, ja dat kon!

Dus ik tekende een halve v op het voorpand en knipte deze door. Het bovenste deel ging op de gele stof en het onderste deel op de wit-donkerblauwe streepjes stof. Zo is deze color block op de Olga top ontstaan. Een mooie, stoere kleurencombinatie vind ik.

Olga top
De Olga top is een gratis patroon van Emma en Mona. Hij is er in de maten 2 jaar tot en met 16 jaar en dan alleen in de even maten. Voor mijn 3 jarige dochter maakte ik een 4 jaar. Helaas is de conclusie dat ik beter voor 2 jaar had kunnen gaan, want hij is echt nog te groot. Beetje een teleurstelling is dat wel, want nu moet hij wachten tot volgend voorjaar ben ik bang. Tenzij mijn meisje een enorme groeispurt gaat maken deze zomer. Dus ik heb er dan ook maar een labeltje aangemaakt met maat 110. Verder een fijn, simpel en hip patroon om te maken. Erg leuk! Het halsboordje heb ik trouwens 3,5 cm breed gemaakt.

Innaailabels
Ik gebruik nu trouwens de innaailabels van de HEMA. Er zitten 4 verschillende soorten in de verpakkingf, allemaal in leuke kleurtjes en met leuke tekst erop. Ik wil ooit nog eens labels met eigen logo laten maken, maar dat komt nog wel een keer. Voor nu vind ik deze erg leuk. En ik vind een label met name handig om het maatlabeltje aan vast te kunnen maken.

Aardbei applictie ene roze nagellak
De roze aardbei heb ik al een hele tijd geleden gekocht, als ik het goed heb bij de Action. Ik vind hem hier erg leuk bij staan, maakt het net wat kindelijker. We hebben er op de foto even een mooie bijpassende nagellak bijgelegd. Mijn 3-jarige is namelijk dol op nagellak, ze wil steeds weer een ander kleurtje op. En deze staat precies bij de aardbei! Dit is de Essie 248 Madison Eve-hue. Ik vind Essie nagellak overigens een echte aanrader. Het blijft echt super goed zitten en glimt heel mooi!

img_3007img_3009.jpgimg_3008img_3016

Eén reactie op “Olga top met color block en een aardbeitje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: