Zomers zwierjurkje voor peuter van gratis patroontje

img_3210Met een zomer als deze kun je niet genoeg zomerkleding in je kast hebben. Mijn 3-jarige dochter kon er ook wel een jurkje bij gebruiken. En wat is er nou leuker dan een heerlijk zwierjurkje voor zo’n kleine meid. Een mooi moment om het vrolijke bloemen & vlinders stofje uit de kast te pakken. Gelukkig hebben we airco, zodat achter de naaimachine zitten ook prima te doen is als het buiten 35 graden is:)


Gratis tanktop patroon Ottobre
Ik koos ervoor het jurkje dat ik 2 jaar geleden maakte nog eens te maken. Hiervoor gebruikte ik het gratis tanktop / singlet patroon van Ottobre. Het patroon bestaat uit 4 printdelen. Ik gebruikte alleen 1a en 2a en deze heb ik aan de onderkant 3 cm verlengd (inclusief naadwaarde). Ik koos voor maatje 110, in de hoop dat hij dan volgend jaar ook nog past.

Voor de rok gebruikte ik twee rechte lappen stof van 60 x 33 cm (inclusief naadwaarde boven en onder). Ik maakte het bovendeel in maat 110 en deze is 30 cm breed. De rok heb ik dus 2 keer zo breed gemaakt. De volgende keer zou ik hem net ietsjes smaller maken, bijvoorbeeld 55 cm. De lengte was een beetje een gok aan de hand van andere jurkjes, die goed uitgepakt heeft.

Rok aan tanktop zetten
De rok heb ik op dezelfde manier gerimpeld en aan de top vastgemaakt als bij de Sien Dress. Je moet even een stukje naar beneden scrollen op de site als je er wilt spieken.

Bloemen & vlinders stof
De stof kocht ik vorig jaar al op de markt in Doetinchem. Van het stuk dat ik over heb hoop ik nog een zomers jurkje te kunnen maken voor de jongste (in maat 74). Even nadenken over een patroontje. Tips zijn welkom!

En oja, niet vergeten te smeren met dit lekkere zonnetje hé? Wij gebruiken de kids sun spray van de HEMA (factor 50).

img_3212img_3243img_3244img_3243img_3248img_3251img_3254.jpg

4 reacties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s