‘Strakke’ meisjesjurk naaien met superfijn patroon

Ik heb een zwak voor stippen. Of het nou spullen of kleren met stippen zijn; ik vind ze (bijna) altijd leuk. Toen ik deze stippenstof tegenkwam moest ik hem dan ook kopen. Ik wist meteen dat ik er een eenvoudig strak jurkje van wilde naaien voor mijn dochter. De keuze voor het patroon was dan ook snel gemaakt.

Imme naaipatroon (strakke jurk)
Het Imme patroon van From Niki with love is zo’n patroon dat je steeds weer opnieuw gebruikt. Het was 1 van de eerste betaalde naaipatronen die ik kocht en ongetwijfeld een goede investering. Voor 5 euro hoefde ik dan ook niet lang te twijfelen. Ik gebruikte hem dus ook weer voor deze jurk.

Kleine aanpassingen
Voor mijn bijna 7 jarige dochter maakte ik maat 122. Deze verlengde ik onderaan met 6 cm inclusief zoom van 2 cm. Mijn dochter wilde graag 3/4 mouwen en daarvoor verkorte ik de mouwen tot de lengte van maat 104. Ook weer inclusief zoom.

Flexfolie print
Met mijn Cameo Silhouette sneed ik een print uit flexfolie. De kleur van het flexfolie paste ik aan bij de kniekousen van Z8 (Donna) die ik erbij kocht. Het roze flexfolie kocht ik bij Plotterie.nl. Het lettertype is ‘Be my glittertine’, deze kun je gratis downloaden op Dafont.com. Très belle, toch?

Easypress
Ik perste de print op de jurk met mijn EasyPress. Hiermee bevestigde ik ook het maatlabeltje, dat ook van flexfolie is.

Bekijk hier ik een filmpje hoe ik de print op het jurkje maakte.

Tussenweer
Een fijn setje voor als het van dat ‘tussenweer’ is, wanneer je twijfelt tussen korte- en lange mouw én korte- of lange broek! Mijn dochter gaat dan met kniekousen naar school en komt er ‘s middags weer zonder kniekousen uitlopen. Heel handig volgens haar!

Korte legging
Met dit soort jurkjes dragen mijn dochters er in de zomer altijd een korte legging onder, dan kunnen ze zorgeloos op de kop aan de rekstok en in het klimrek hangen. Deze legging shortjes koop ik vaak bij de Hema of ik maak zelf een legging korter met een gat in het knie.

Bedankt voor het lezen! Volg je mij al op Facebook?

Eén reactie op “‘Strakke’ meisjesjurk naaien met superfijn patroon”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: