Duurzame traktatiezakjes naaien

2 maanden voor de verjaardag van mijn dochter begon ik al met dit project. Ik vind het altijd leuk om zelf iets leuks te freubelen als traktatie. Bovendien probeer ik plastic zoveel mogelijk te vermijden. Gezien de coronacijfers verwachte ik al dat een traktatie ook nog steeds voorverpakt moet zijn.

Traktatiezakjes naaien
Ik besloot op tijd te beginnen en dit keer uitdeelzakjes / traktatie zakjes / knikkerzakjes / trekkoordzakjes te naaien. Hiervoor gebruikte ik allerlei restjes stof of stofjes die in de kast blijven liggen om wat voor reden dan ook.

Voorbeeldfilmpje
In dit filmpje keek ik hoe je ze kunt maken. Mijn zakjes zijn kleiner, namelijk ongeveer 16 x 19 cm. Hiervoor knipte ik 2 rechthoeken van 18 x 24 cm. Ik pakte een boek met deze afmetingen en gebruikte deze als ‘patroon’. Makkelijk om om te trekken. De koordjes die erin zitten zijn 60 cm lang. Je hebt er 2 nodig voor een zakje. Ik tekende de punten voor het koordje af op 4 en 6 cm vanaf de bovenkant. Als je het filmpje kijkt zie je wat ik bedoel, daar maak je de tunnel.

Rekbaar en niet rekbare stoffen
Bij de niet rekbare stoffen knipte ik de stof met een kartelschaar en naaide ik alles met een rechte steek. Bij de stretchstoffen naaide ik de zakjes aan elkaar met een smalle stretchsteek en knipte de overtollige stof weg. De volgende keer zou ik deze ook met een kartelschaar knippen, omdat dat sneller gaat (anders knip je 2 keer ieder zakje). Voor het naaien van de tunnel gebruikte ik bij de stretchstoffen een zigzag steek.

Koordjes
Ik gebruikte koordjes van de Action. Eigenlijk is het garen: Alison & Mae gerecyclede garen. Een voordelige oplossing. Het is er in verschillende kleuren.

Kinderdagverblijf of basisschool traktatie
Leuk als traktatie voor op het kinderdagverblijf of de basisschool, maar je kunt zit soort zakjes ook gebruiken als cadeauzakje voor volwassenen. Ze zijn superleuk en makkelijk om te maken.

Voorverpakte traktatie
Het zakje is al een cadeautje op zich, maar ik kon het niet laten er toch nog een klein cadeautje in te doen, namelijk een vingerpoppetje. Daarnaast nog een lekkere mini madeleine van Lotus erin en klaar! Dit waren de ‘gezondste’ voorverpakte koekjes voor kinderen die ik kon vinden in het schap.

Tip
En op basis van deze ervaring een tip: de zakjes worden het mooist in katoen, wat dikker tricot of een andere stevige stof. Anders zakken ze een beetje in elkaar.

Cameo
Ook mijn Cameo kwam van pas. Ik sneed de hartjes met gaatje erin voor het koordje uit glitterpapier met de Cameo. Super handig,scheelt weer knipwerk!

4 jaar
Mijn dochter werd 4. 4 jaren die voorbij gevlogen zijn. Als je moeder bent weet je wel wat ik bedoel. Zo breng je ze voor het eerst naar de opvang, dan is het ineens alweer voorbij. Op naar een nieuwe fase. Ze heeft er een hele fijne tijd gehad met met trots getrakteerd. En voor zichzelf reserveerde ze het roze zakje met aardbeien:)

Op de foto’s zie je dat ze gezellig hielp bij het inpakken. Mevrouw kon niet slapen;)

4 reacties op “Duurzame traktatiezakjes naaien”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: