Zomer babysetje voor jongen naaien

Toen het ineens echt warm begon te worden kreeg ik een beetje stress. Mijn zoontje had nog vrijwel geen zomerkleding in zijn kast. Ik had pas 1 shirt met korte mouwen gekocht en ik had er een paar gekregen, maar die waren na het voorwassen al niet meer zo mooi. Gelukkig genoeg stofjes in mijn kast om wat te maken, dus ik ging aan de slag.

Jongens zomershirt naaien
Voor het shirt met korte mouwen ging ik voor de Ester & Ebbe van Threads by Caroline. Die is gewoon altijd goed! Ik maakte hem gewoon zoals die is, deed geen aanpassingen. Dit is een gratis patroon.

Korte broek baby jongen
Voor de korte broek moest ik wat langer nadenken wat ik mooi vind. Jongenskleding is toch nieuw voor mij, helemaal nog voor de zomer. Toen bedacht ik dat er bij de Taylor Joggers van Lowland Kids die ik pas heb aangeschaft ook een korte broek versie zit. Mooi moment om deze uit te proberen. Ik knipte het patroon al wel weer een maatje groter dan 2 de lange broeken versies ik die onlangs maakte. Maatje 80 alweer voor mijn baby van 8 maanden(omg!!). Ik hoop dat dit ruim genoeg is om de zomer mee door te komen. Als het goed is gaat hij nu iets minder hard groeien.

Aanpassing broekje
Het boordje aan de broek paste ik aan. Ik maakte de boord 1/3 breder, zodat ie gaat rimpelen met het elastiek erdoor.

Stoffen
De gave palmbomenstof kocht ik bij Plotterstad. Hier kocht ik ook de witte boordstof. De groene french terry is van Babystofjes. Ik denk dat het de bosgroene is. Ik kocht het zelf in hun winkel in Nijmegen, bij Karteris.

Helemaal blij met dit palmbomen setje! Mijn zoontje ook zo te zien;) Hij ligt op het mooie ronde boxkleed van Meyco. Ondertussen ben ik alweer bezig met een broekje in de palmbomen stof met bijpassend shirt. Volg mij op Facebook als je het resultaat niet wil missen.

Heb je nog tips voor leuke jongenspatronen voor de zomer? Laat het met weten in een reactie!

2 reacties op “Zomer babysetje voor jongen naaien”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: