Jurkje met hartjes voor mijn schatje genaaid!

2 jaar geleden naaide ik een jurkje dat veel gedragen wordt. Inmiddels is het bij mijn oudste dochter te klein, maar is mijn jongste dochter er nu heel blij mee. We hebben er dus optimaal plezier van. Omdat ik het model zo leuk vind besloot ik er nog 1 te naaien, maar dan in een ander kleurtje.

Hartjes tricot stof
Toen ik een tijdje geleden bij Naaiplezier flexfolie bestelde zag ik zo’n leuk stofje in de header staan, dat ik hem niet kon laten ‘liggen’. Ondanks dat ik me toen had voorgenomen geen stoffen meer te bestellen, maar eerst de voorraad op te naaien. De stof is tricot van het merk Poppy. Ik maakte er ook al een top voor mijn jongste dochter van, maar dan is de stof wit met zwart.

Werkwijze / patroon
Als basis gebruikte ik het Imme patroon van From Niki with love. Inmiddels maat 122 voor mijn 6 jarige. Voor de lengte hield ik maat 128 aan. Ik verleng dit jurkje altijd met 1 maat. Vervolgens zette ik een ruffle onder aan het jurkje. Hier lees je uitgebreider hoe ik het aanpakte en zie je het jurkje van 2 jaar geleden.

Flexfolie print
Ik maakte er met fuchsia flexfolie van Naaiplezier een print op met de tekst ‘Chérie’, wat schatje betekent in het Frans. Toepasselijk bij de hartjes stof en uiteraard ook bij mijn dochter! We combineren hem met een legging in de kleur fuchsia. Een super match! Voor het uitsnijden van het flexfolie gebruikte ik mijn Cameo en voor het persen mijn Easypress.

Helemaal blij mee!

Leuk wekkertje (slaaptrainer) hé? Het staartje geeft licht in verschillende kleurtjes. Zo mooi!

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: