Imme met roezel & unicorn

img_1154Allereerst wens ik jullie een gelukkig, gezond en creatief nieuwjaar! Ik hoop dat jullie naaimachines, haak- en breinaalden veel gebruikt gaan worden!

Dit stofje van dit jurkje lag al een tijdje in mijn kast. Ik kocht het met het idee er een leuke Imme van te maken, maar nu heb ik een dochter die niet echt super fan is van strakke jurkjes.

Toen kwam ik op het idee er een roezel onderaan te maken. Zo gezegd, zo gedaan. Ik gebruikte alsnog het Imme patroon, maar dan met een aanpassing. De strepenstof komt van Megastoffen.

Maat & aanpassingen
Voor mijn 4 jarige dochter maakte ik maat 110, maar voor de lengtemaat hield ik maat 116 aan. Uit ervaring weet ik dat dit patroon vrij kort valt en zo kunnen we er wat langer mee vooruit. Voor het maken van de roezel maakte ik de onderkant 10 cm korter. En voor de roezel knipte ik vervolgens een strook met die 2 keer zo breed is als het jurkje. De hoogte maakte ik 10 cm + 2 cm zoom + 1 cm naadwaarde. Na het rimpelen van de strook zette ik deze er aan vast.

Unicorn applicatie
Mijn dochter koos zelf de applicatie van de unicorn. Deze vindt ze super! Ik kocht deze applicatie bij de Zeeman. Ik zelf had misschien liever een zwart-wit exemplaar gezien, maar ik wil me soms best aanpassen😊

Het goede nieuws is dat ze de jurk heel mooi vindt. Ze wilde hem gelijk aan naar school en noemt het haar lievelingsjurk. Missie geslaagd!

Stofjes ‘opmaken’
En voor mijzelf het bijzondere nieuws dat er nog maar 1 winterkleur stofje in mijn kast ligt waar ik nog niks van gemaakt heb. Er liggen nog wel 3 zomerkleurtjes en veel reststukken, maar dat vind ik niet erg. Ik heb mijn doel om alle stoffen die op voorraad liggen te verwerken dus op 1 stofje na gehaald. Dat is super, want dan mag ik weer nieuwe kopen van mijzelf! Nog even die ene ‘opmaken’. Een heerlijk opgeruimd gevoel zo aan het begin van het jaar!😊

Mis de actie niet!
Deze week ga ik jullie vertellen hoe je kans kunt maken op leren (kleding)labels met jouw eigen naam of merk. Wil je deze actie niet missen? Volg mij dan op Facebook of volg mijn blog, zie rechterbalk op deze website.

Hieronder dan de fotoshoot in het nieuwe jurkje mét hakken van mama! Wat een dametje is het zo hé?!

SpeelgoedSpeelgoed

7 gedachtes over “Imme met roezel & unicorn

  1. Pingback: Imme met roezel, rimpeltjes aan hals en aangepaste mouwboordjes | MADE by MoDi

  2. Pingback: Gloria top met streepjes | MADE by MoDi

  3. Pingback: Jurkje met hartjes voor mijn schatje genaaid! | MADE by MoDi

  4. Pingback: Jurkje met hartjes voor mijn schatje genaaid! | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s