Jurkje genaaid voor Koningsdag!

Een jurkje naaien voor Koningsdag. ‘Zou ik het wel doen of niet doen?’ Dat vroeg ik mezelf af. Een jurkje naaien dat je maar 1 dag draagt, ga ik daar energie insteken? Het is natuurlijk ook wel weer heel leuk om zelf iets te maken voor dit oerhollandse feest. Dus ik deed het gewoon. Al is het maar omdat we na 2 jaren met coronamaatregelen eindelijk weer een ouderwetse Koningsdag kunnen vieren!

Stof, lint en flex
De oranje tricot bestelde ik bij Stoffenland. De stof is van Stenzo. Het rood-wit-blauwe lint vond ik bij Solow. Verder gebruikte ik wit en een klein stukje goud flexfolie dat ik nog had van Plotterie.nl.

Patroon jurk
Het naaipatroon dat ik voor de jurk heb gebruikt is de Hazel P1060 van B’Trendy. Ik paste de taille aan, in plaats van de band maakte ik een tunnel en deed daar een dun elastiek door. Aan de voorkant naaide ik voor de sier een klein strikje. Zo lijkt het alsof er een koordje door zit, maar dit gaat niet iedere keer los! Verder naaide ik een boord aan de mouwen voor de omslag. Volgens het patroon sla je de mouwen echt om, maar dat vind ik niet zo mooi omdat je dan het stiksel ziet aan de buitenkant.

Print
Het plaatje voor de print van flexfolie vond ik via Google. Deze afbeelding traceerde ik en sneed ik uit met mijn Cameo. Ik perste de afbeelding met mijn Cricut Easypress op de jurk.

Dezelfde jurk
2 jaar geleden naaide ik dezelfde jurk, maar toen in het geel, met ‘rebel’ print en 2 maatjes kleiner. Hij werd veel gedragen. Helaas is het jurkje nu echt te kort. Misschien dat onze jongste dochter hem nog wil hebben:) Ik sluit niet uit dat er na deze oranje Koningsdag variant, ook nog een andere nieuwe maak. Het is een leuk model!

De foto’s maakten we op de camping waar we stonden: Beerze Bulten. Echt een supercamping, een aanrader!! Je hebt hier alles: leuk binnen- en buiten zwembad, superleuke activiteiten en heel veel entertainment, heel veel speeltuintjes en een giga binnenspeelplaats en nog veel meer. Zelfs een beautysalon. Alles is super netjes en schoon. Wij gaan volgend jaar weer!

Helemaal blij met dit jurkje. Hierna volgt een oranje shirt voor haar kleine broertje voor zijn allereerste Koningsdag.

Ten slot: de oranje haarstrikjes zijn van Zeeman en de rood-wit-blauwe schmink van de Action.

Fijne Koningsdag!

Zeeman: Ontdek onze fancollectie

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: