Lieflijk jurkje met veertjes

Dit stofje bestelde ik een tijdje geleden een keer om een legging van te maken. Deze moest passen bij een jurkje dat ik had gekocht. Helaas bleek de kleur in het echt veel lichter en richting het lila-achtige te zijn, dan ik had gedacht. Het gevolg was dus dat het bleef liggen. Ik vind lichte kleurtjes niet echt top staan bij mijn meiden en ben ook altijd bang voor een pyjama-look.

Tricot met veertjes
Toch vond ik het stofje nog steeds wel mooi, heel lieflijk met die kleine veertjes. Ik bestelde het vorig jaar bij Van der Heiden stoffen. Ik besloot er toch maar een jurkje van te naaien. Een pittig model, gecombineerd met zwart om het geheel wat krachtiger te maken en dat is aardig gelukt vind ik zelf.

Patronen
Het jurkje is bijna precies hetzelfde als de jurk ik ik voor mijn oudste dochter maakte, namelijk deze groene met vogeltjes. in deze blog lees je hoe ik de (gratis) Ester & Ebbe en rok van de Candy Dress heb gecombineerd tot deze jurk. De top verkorte ik, omdat er een elastiek in de taille komt en de rok verlengde ik met 5 cm.

Omdat deze stof aan de achterkant is meegekleurd zoomde ik de flutters niet om, dat deed ik bij het groene jurkje wel. Ik werkte de flutters wel af met een smalle stretchsteek. Na het wassen krult het dan iets naar binnen. Je ziet wel dat de groene tricot steviger is dan deze roze. De flutters hanger wat slapper.

Rok tekenen
Als je het patroon van de Candy Dress niet hebt kun je ook een rok tekenen die even breed is als de onderkant van het shirt. Deze laat je dan naar onder toe 4 cm uitlopen. De lengte moet je dan zelf even bepalen. Vervolgens laat je de onderkant dan iets rond lopen.

Ik maakte jurk in maat 110 voor mijn meisje dat net 4 is geworden. Dat is nog iets ruim, volgend jaar zal het net wat pittiger staan.

Print
Op het jurkje maakte ik met flexfolie een print met de tekst ‘Enjoy today’. Dat is altijd een goed idee toch?:) Het zwarte flexfolie met glitters bestelde ik bij Plotterie.nl. Dit staat leuk bij het zwarte elastiek waar ook glitterdraad in verwerkt is. Ik weet niet meer waar ik deze heb gekocht.

Step & hoge laarzen
Dochterlief wilde op de foto met haar nieuwe step. Deze kreeg ze voor haar verjaardag. Een leuk cadeau voor een meisje van 4! De laarzen zijn van Shoesme. Een fijn en goed schoenmerk voor kinderen. Haar zus heeft ze ook:)

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: