Droogbloemen met kleibolletjes standaard maken

Een paar weken geleden was ik op een marktje waar ze droogbloemen en pauwveren verkochten die vastgezet waren op een bolletje of blokje klei. Ik vond ze zo leuk, dat ik er eentje kocht met een pauwveer.

Knutselen met droogbloemen
Later bedacht ik dat ik ze ook wel zelf wilde maken. Leuk projectje, samen met de kids! Dus ik ging naar de Action om droogbloemen en boetseerklei te kopen. Van die witte klei die vanzelf hard opdroogt.

Uitleg
Het maken is simpel. Kneed de klei tot het goed soepel is, rol een bolletje en prik er een bloem in. Het bolletje moet je iets aanduwen zodat het een plattere onderkant krijgt en blijft staan. Dan is het een kwestie van laten drogen en that’s it!

Variëren
Je kunt natuurlijk nog meer variëren. Zo kun je in plaats van een bolletje ook een vierkant, rechthoek of andere vorm maken. Hier kun je meerdere bloemen inprikken: recht, schuin.. door elkaar. Wat jij wil!

Mijn dochters vonden het leuk om ze te mogen maken. Ze vonden het alleen niet zo leuk dat ze alleen maar bolletjes van mama mochten maken… Ik heb ze beloofd dat we binnenkort nog een keer iets met klei gaan maken en dat ze dan zelf mogen weten wat ze maken. Dat vonden ze een goed idee.

Leuk cadeautje
We deden er al een paar aan oma cadeau en we hebben er zelf natuurlijk ook wat in huis staan. De rest gaan we nog cadeau doen aan andere mensen. Handgemaakte dingen zijn altijd leuk om te geven.

Eén reactie op “Droogbloemen met kleibolletjes standaard maken”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: