Hét altijd goede meisjesjurkje

img_8224-1Het Fons en Sien patroon ligt hier al langer in mijn kast. Niet ongebruikt hoor! Ik gebruikte het ook al 2 keer. Een keer om het Fons shirt te maken en een keer om de Sien dress met lange mouw te maken. Nu ging ik voor de Sien dress met korte mouwen. Een jurkje voor mijn 16 maanden oude dochter. Altijd fijn als zo’n patroon al geprint klaarligt, dat scheelt toch weer een paar handelingen.

Maat 86 of 92?
Uit ervaring wist ik dus al dat dit patroon aardig op maat valt, dus daar hoefde ik niet echt op te letten. Toch twijfelde ik tussen een 86 of 92, want tussen die 2 maten zit mijn jongste nu in. Ik ging voor de grootste, aangezien de zomer officieel nog moet beginnen, maar deze is toch nog wel vrij ruim en lang. Als ik me eraan blijf storen maak ik de rok iets korter. Het gratis Fons & Sien patroon vind je hier.

Stof uit Oosterhout
Het stofje kocht ik pasgeleden bij Karteris in Oosterhout. Hier ging ik gezellig shoppen met de oudste. Echt een stoffenwalhalla! Je laadt je kar vol met rollen stof en bij de kassa laat je ze op maat afknippen. Ik liep daar dus met een volle kar. En zo schattig hoe mijn toen kersverse 4 jarige mee hielp met zoeken. Ik hoorde wel 10 keer ‘Mama, wat vind je van deze? Voor een jurk? Of een rok?’. Helaas werd ik niet heel enthousiast van haar aanbevelingen…;) De stoffen die ik voor kleding van haar in gedachten had kon ik gelijk laten keuren. Best handig!

Shoppen
Na het bezoekje in de stoffenzaak gingen we nog samen shoppen in Nijmegen. Erg gezellig! De eerste keer dat ik dat zo uitgebreid deed met haar. We kochten leuke nieuwe kleren voor de basisschool. Mevrouw is zo gegroeid dat ze echt wat nieuwe kleding nodig had. Mama kan niet alles zelf maken!

Maar goed, deze leuke blauwe stof kochten we dus bij Karteris, speciaal voor haar zusje met de blauwe oogjes. Ik vind het jurkje zo leuk geworden! Geslaagde combi van het patroon en stofje. Op naar het volgende project!

Foto’s
Mijn dreumes is nog niet zo fotogeniek als de oudste. Die maakt al mooie poses. Een dreumes fotograferen betekent eigenlijk gewoon heel hard achter haar aanrennen en lukraak een paar foto’s schieten. Vervolgens gewoon hopen dat er een paar gelukte tussen zitten!

2 gedachtes over “Hét altijd goede meisjesjurkje

  1. Pingback: Speendoekjes voor dochter én pop! | MADE by MoDi

  2. Pingback: Meisjes hipsters (boxershort) van restjes stof | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s