Stoer babysetje voor een jongetje

Als alles goed gaat mogen wij binnenkort een lief klein mannetje verwelkomen in ons gezin. Super leuk om voor deze babyboy zelf weer kleine minikleertjes te naaien. Het eerste setje dat ik maakte is deze. De geschiedenis herhaalt zich, want met dezelfde patronen maakte ik eerder ook een setje voor dochterlief, namelijk deze. Ik ging voor maat 62, omdat we al super veel hebben gekregen in maat 50 en 56.

Okergele top
Ik vond in mijn kast nog een stukje van deze okergele tricot. Hier maakte ik eerder een jurkje van voor grote zus. Voor deze top gebruikte ik een patroon uit de Burda Baby van 2018. Dit naaimagazine zie je hier. Uit ervaring weet ik dat hij groot uitvalt, dus voor maat 62 gebruikte ik het patroon van maat 56. Voor de lengte van de mouwen hield ik wel maat 62 aan. Zo leuk om weer zo’n klein maatje te knippen en naaien. Wat gaat dat snel!

Ik leukte het shirt op met een tekst die ik afkeek van het kledingmerk Z8. Het zwarte flexfolie bestelde ik bij Plotterie.nl. Ik perste de tekst vast met mijn Easy Press.

Oliver broekje
Voor het broekje gebruikte ik het gratis patroon van het Oliver broekje. Altijd goed voor een baby! De zwarte tricot is van een tricot jurkje dat ik voor mezelf kocht, maar nooit gedragen heb. Ik maakte het broekje wat stoerder door een biker hack (zie laatste foto) toe te voegen op kniehoogte. De eerste keer dat ik dit deed en het lijkt me leuk om hier nog meer mee te variëren.

Voor het eerst naaien voor een babyboy, er gaat weer een nieuw wereldje voor me open!

2 gedachtes over “Stoer babysetje voor een jongetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s