Een maxidress staat toch wel heel leuk bij een meisje!

Toen mijn dochter even geleden haar kinderfeestje gaf was het mooi weer en de meisjes hadden allemaal een mooi jurkje aan gedaan. Eén meisje had een mouwloze maxidress aan. Ik vond dit eerst nooit zo leuk bij een kind, maar nu vond ik het toch eigenlijk best wel gaaf.

Ik als naaister wilde er natuurlijk zelf één maken. Tussen mijn stoffen voorraad lag een leuk gestreept roze tricot stofje. Hier zag ik dit wel mee zitten. Ik weet niet waar de stof vandaan komt, want ik heb deze gekregen.

Ottobre singlet
Opnieuw gebruikte ik het gratis singlet patroon van Ottobre. Deze lag er toch al geprint en geknipt in de juiste maat (122), omdat ik hier laatst ook dit jurkje met knoopbandjes van maakte. Tijd voor een andere hack!

Ik verlengde de top tot een lengte van zo’n 90 cm vanaf de schoudernaad gezien en liet hem naar onder toe aan de zijkanten 6 cm uitlopen. Dit deed ik voor en achter.

Daarna zette ik de jurk in elkaar zoals je ook bij de top zou doen. Toen de schoudernaden en zijnaden tot de helft vast zaten, paste ik de jurk nog een keer bij dochterlief om de hoogte van de splitten te bepalen en de totale lengte. Er moest nog een klein stukje af.

Split
Aan de zijkant maakte ik aan beide kanten een split. Deze werkte ik zo af: https://www.youtube.com/watch?v=FkcoST5AmPM

Ik voegde hiervoor aan de zijkanten van de jurk 2 cm naadwaarde toe. Hier maakte ik onderaan gebruik van. Achteraf had het ook met 1 cm gekund omdat je tricot niet per se 2 keer dubbel moet vouwen.

Tunnel
Op taillehoogte maakte ik eerst 2 knoopsgaten en daarachter een tunnel. Hier haalde ik een dun elastiek doorheen. Voor de sier deed ik er nog een veter in. Deze loopt niet door de hele jurk, maar aan de voorkant van het ene naar het andere knoopsgat. Deze veter naaide ik vast, zodat hij op zijn plaatst blijft zitten.

Applicaties
Voor de sier maakte ik er nog een aantal strijkapplicaties op. Deze perste ik eerst vast met mijn Easy Press en daarna naaide ik ze nog heel voorzichtig rondom vast met een rechte steek.

Dochter is blij met het jurkje. Ze wilde hem zelfs aan op vaderdag! Ik schrijf en plaats deze blog dus wat later;)

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: