Mijn nieuwe aankoop…. een Cricut Easy Press!

Een jaar geleden schafte ik na lang twijfelen een Silhouette Cameo aan.. Nog nooit spijt gehad van deze aankoop. Je kunt er zoveel mee en ook de software leer ik steeds beter kennen. Ik heb hem eigenlijk alleen nog maar gebruikt om flexfolie mee te snijden, maar je kunt er bijvoorbeeld ook vinyl mee snijden en papier / karton. Daar wil ik ook nog wel eens mee aan de slag!

Tot nu toe bevestigde ik mijn flexfolie prints op mijn kleding met een strijkijzer. Op zich gaat dit best goed, maar de laatste tijd ging ik me eraan storen dat de print dan soms na een aantal wasbeurten toch weer los komt. Het waren vaak maar kleine stukjes, maar iedere keer moest ik hem opnieuw vastpersen. Dan blijf je er dus druk mee…

Hittepers
Om meer gemak en plezier te hebben besloot ik dat het tijd werd voor het aanschaffen van een hittepers. Maar welke dan? Na het bekijken van de nodigde filmpjes op YouTube en veel lezen op het web besloot ik voor een Cricut Easy Press te gaan. Mijn keuze viel hierop omdat hij heel gebruiksvriendelijk is en makkelijk opgeborgen kan worden. Na de eerste 2 tests blijkt dit helemaal te kloppen. Heb ze nog niet gewassen, dus daar kan ik nog niks over zeggen.

Yfke shirt
Ik naaide zelf een shirtje voor mijn oudste dochter. Ik gebruikte het patroon van de Yfke jurk. Hier maakte ik een shirt van, gewoon door hem korter te maken (uitgaan de van het rechte jurkje). Aan de hand van een shirt in de maat van mijn dochter bepaalde ik de lengte. Onlangs maakte ik ook voor mijn jongste dochter een shirt met behulp van dit patroon.

Design ‘messy bun
Op dit shirt maakte ik een flexfolie print. Ik koos voor een design uit de Silhouette Design Store. Je vindt deze afbeelding onder design id 345193. Het is een ontwerp van Wispy Willow Designs. Voor de eerste keer maakte ik een print met 2 lagen flex door elkaar. Je moet de afbeelding hiervoor traceren. In dit filmpje wordt dit goed uitgelegd. Hoe je meerdere lagen flex op elkaar kunt persen wordt in dit filmpje uitgelegd.

Novi rokje
Bij het shirt maakte ik een Novi rokje, een rimpelrokje met opgenaaid elastiek. Het gratis patroon / de tutorial voor dit rokje vind je hier!

Leuk setje toch?:D

Meer Easy Press / Silhouette Cameo avonturen gaan jullie snel voorbij zien komen!

3 reacties op “Mijn nieuwe aankoop…. een Cricut Easy Press!”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: