Snelle, maar superleuke rokjes

Rokjes naaien hoeft niet moeilijk te zijn en over het algemeen heb je supersnel een heel leuk resultaat. Vooral als je voor een simpel rimpelrokje gaat is het eigenlijk heel makkelijk, maar zo’n rokje staat altijd super leuk bij een meisje! Ik maakte ze als tussendoor projectje.

Rimpelrokje
Eerst maakte ik een eenvoudig rimpelrokje van een superleuk regenboog stofje. In mijn rokjes tutorial kun je lezen hoe lang een rokje moet zijn in verschillende kindermaten. Voor de breedte neem je 1,5 tot 2 keer de tailleomtrek. Het regenboogstofje had ik over van dit shirtje met flutters.

Paperbag rokje
Daarna maakte ik in okergele panterstof een rimpelrokje met paperbag. Zo noem je de rand die boven het elastiek zit. In mijn tutorial kun je zien hoe ik deze gemaakt heb. Het stofje had ik over van een legging die ik maakte voor mijn jongste dochter.

Aangezien de maatjes die ik maakte te klein zijn voor mijn eigen meiden showt mijn jongste ze even in haar handjes. Lief hΓ©? “Is voor een baby”, zei ze. Iedereen die kleiner is dan zij zelf is een baby (of een klein kindje).

Ik plaats zelden zo weinig foto’s bij een blog en dan ben ik ook nog de flatlay vergeten (en die kan ik niet meer maken omdat er al een rokje weg is). Maar duidelijk genoeg toch?

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: