Handmade ondergoed setjes & hipsters

Ondergoed, mijn oudste dochter kon er wel wat setjes bij gebruiken. En ik heb laatst mijn stoffenkast uitgemest en ontdekte dat er nog veel kleine stukjes liggen, waar je eigenlijk geen kleding meer van kan maken. Ondergoed lukt dan vaak nog wel, helemaal als het alleen om een onderbroekje gaat.

Gratis patronen
Ik maakte al eerder een aantal setjes / onderbroekjes, dus ik wist al welk patroon ik wilde gebruiken. Deze setjes / onderbroekjes zie je hier en hier. Ik gebruikte patronen van De Dromenfabriek, een singlet en een hipster, beide gratis. Mijn dochter is net 6 geworden. Voor de hipster ging ik voor maat 122/128. Deze lijkt enorm, maar zit toch goed. Voor het singlet ging ik voor een maatje kleiner, namelijk 116. Dan zit hij net even iets meer aangesloten. Ik verlengde hem onderaan met 1 of 2 cm.

Bij het roze hemdje met zwart witte bandjes knipte ik ze 4,5 cm. Bij de andere onderbroekjes en hemdje deed ik 4 cm en dat vind ik mooier, anders zijn ze best breed.

Restjes stof
Ik gebruikte verschillende restjes stof, via de linkjes lees je waar ik ze heb gekocht:

Dochterlief is er blij mee. Het zit netjes, maar daar ga ik geen foto’s van maken;)

Fijn dat ik weer wat kleine stukken stof heb opgemaakt. Voelt goed, dan heb ik weer een reden om straks nieuwe te kopen!

Maatlabels van flex
Ik maakte er maatlabels in die ik maakte met mijn Silhouette Cameo. Ik gebruikte als basis gratis vormpjes uit de bibliotheek. Ook weer wat restjes flexfolie opgemaakt. Ik zit in een opruimfase zoals je merkt. Mijn kids vinden die labels handig, want dan kunnen ze zien wat de voor- en achterkant van een kledingstuk is.

Er zitten weer veel nieuwe projecten in mijn hoofd, dus tot snel!

Veilig Onderweg

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: