Unicorn kinderfeestje

Mijn oudste dochter is 6 geworden en vierde voor de eerste keer een kinderfeestje. Vorig jaar kwam het er niet van door Corona. We zaten toen net in de fase dat de kinderen weer met de halve klas naar school mochten en daardoor vonden we het niet zo verstandig. We wilden het eerst later nog doen, maar het is er niet van gekomen. Dit jaar kon het gelukkig wel weer. Ze wilde het nu ook zelf echt heel graag!

Unicorn thema
Ik begon al een paar weken geleden met de voorbereidingen, in het kader van geen stress op het laatste moment. Ik kwam zoveel leuke unicorn spulletjes tegen dat ik besloot dat als thema te gebruiken. Gezien de leeftijd van de kids vond ik het leuk om het feestje gewoon thuis en dus niet op locatie te houden. Dat komt later nog wel. Op ons feestje kwamen inclusief eigen kids 7 meisjes.

Planning
Geen idee of jullie ook een draaiboekje maken voor een kinderfeestje, maar ik vond het wel handig om zo een beetje en tijdschatting te maken voor mijzelf. We hebben het feest op een zaterdagmiddag gehouden, zodat de kinderen allemaal nog lekker fris zijn en niet al moe van een dag school.

Draaiboek
13.30 uur: Binnenkomst + drinken schenken + cadeautjes verstoppen & uitpakken
14.00 uur: Cupcakes versieren en opeten + even vrij spelen + tafel klaarmaken voor knutselen
14.15 uur: Canvasdoeken inkleuren en versieren + kids die klaar zijn vrij spelen (buiten)
15.15 uur: Allemaal even plassen + speurtocht
16.15 uur: Thuis buiten spelen
16.30 uur: Pannenkoeken + ijsje
17.00 uur – 17.30 uur: kids naar huis brengen

Ik heb de tijden niet tot op de minuut gecontroleerd, maar globaal was het een goede schatting. Ook al lijkt het kort, voor deze leeftijd (kleuterklas) was het lang genoeg.

Aankleding & aan tafel

Voordat de kids kwamen had ik samen met mijn dochter de versiering opgehangen en alles klaargezet op tafel. We gebruikten:
Unicorn tafelkleed (Action)
Hartjes ballonnen (Action)
– Confetti ballonnen (Xenos?)
Unicorn slinger (Xenos)
Unicorn setvetten (Xenos)
Holografische papieren rietjes (Xenos)
Unicorn papieren bekers (Xenos)
Unicorn cupcake vormpjes (Xenos)
Unicorn papieren bordjes (Xenos)


Cadeautjes verstoppen
De kids kwamen allemaal heel trots binnen met hun cadeautje. Ze waren er allemaal van overtuigd dan haar cadeautje de leukste was. We stuurden onze dochter even naar de gang en lieten de meiden de cadeautjes verstoppen in de woonkamer. Daarna mochten ze de jarige roepen. Heel simpel, maar ze vonden het allemaal erg leuk! Was een ideetje van mijn dochter zelf.


Cupcakes versieren
‘s ochtends heb ik met beide dochters cupcakes gebakken in de unicorn cupcake vormpjes. De kids mochten deze versieren met slagroom of eetlijm en verschillende strooisels. Simpel, maar altijd leuk!

Tip 1: zorg dat je genoeg busjes met strooisels hebt, want sommige kinderen nemen nogal de tijd. Bovendien kun je ze dan beter verdelen over de tafel.

Tip 2: Vooraf schreef ik al de namen van de kinderen op de bekers, zo kun je ze steeds opnieuw gebruiken. Mijn dochter begon zelfstandig en spontaan met een tafelschikking. Ze dacht er echt over na wie het leuk zouden vinden om naast elkaar te zitten:)

Ik had ergens gelezen dat het leuk is verschillende kleuren ranja op tafel te zetten, maar alle meiden wilden alleen maar de roze (en niet de gele tropical). De volgende keer zou ik alleen roze tinten kiezen of gewoon 1 soort.


Knutselen & kleuren

In het kader van dan zijn de kids nog ‘een beetje’ rustig gingen we eerst knutselen en daarna de speurtocht doen. We gebruikten:
– Mini canvasdoeken met Unicorns (Lidl)
Aquamarkers ‘verfstiften’ (Action)
Metallic brush pens (Action)
Glitter lijm (Action)
Diamantjes & steentjes (Action)

De mini canvasdoeken zag ik laatst heel toevallig liggen bij de Lidl. Paste perfect in het thema, dus ik heb ze gelijk meegenomen. Ik wilde de kinderen eerst met verf laten werken, maar ik zag de bekers verfwater al over de tafel rollen, dus besloot voor deze verfstiften te gaan. De meiden vonden ze geweldig, want er zaten veel verschillende tinten roze in (en die willen ze bijna allemaal). Het kleine doosje met stiften viel ook in de smaak, want daar zat zilver en goud in. Ook perfect voor de kleutermeisjes.

Na het kleuren mocht er versierd worden met de glitterlijm en diamantjes. Dikke klodders gingen erop. Ik denk dat die schilderijtjes wel 2 weken moeten drogen, maar ze vonden het leuk en daar gaat het om. De diamantjes werden ook zorgvuldig uitgezocht en vastgeplakt met de glitterlijm.

Het viel me op dat als er 1 kind klaar is, de rest ook haast begint te krijgen, dus dan wordt er hier en daar wat afgeraffeld. Zelfs mijn eigen dochter die normaal gesproken heel rustig voor zoiets kan gaan zitten zat nu te stuiteren. Let it go….


Speurtocht

We hadden zelf een fotospeurtocht bedacht in onze wijk waar ze ongeveer een uur over hebben gedaan. Houd er rekening mee dat kinderen een speurtocht rennend afleggen en het dus sneller gaat dan wanneer je hem zelf loopt. Daarom hadden we tussendoor tijd voor een korte stop bij 2 speeltuintjes die we tegenkwamen. Handig om een veilige route te kiezen zonder gevaarlijke oversteekplaatsen. We hebben 2 groepjes gemaakt van 3 en 4 kinderen, zodat je ze wat beter bij elkaar kunt houden. Uiteraard ging bij iedere groepje één van ons (de ouders) mee.

De kinderen moesten 15 foto’s zoeken die ze tegenkwamen op de route. Een routebeschrijving hebben we er niet bij gedaan, daar zijn ze te jong voor. Wij leidden de kids de juiste kant op en veel dingen wisten ze zelf. Op de foto’s stonden bijvoorbeeld: speeltoestellen in speeltuintjes, een fietsbruggetje, bekende boom bij een vijver waar ‘altijd’ een eend in zit te broeden etc. Bij 3 foto’s die ‘extra moeilijk’ waren kregen ze een verrassing onderweg:
– Iets lekkers: mini snoephamburgers
– Iets om aan te trekken: een unicorn tutu (Ali express)
– Iets voor op het hoofd: een unicorn diadeem (Action)

Aan de hand van de omschrijving (iets lekkers, om aan te trekken of op het hoofd) mochten ze zelf kiezen wat ze eerst wilden hebben. Aan het einde van de route zagen ze eruit als unicorns met hun rokje aan en hoortje op het hoofd. We kregen veel leuke reacties op straat van voorbijgangers die de kids voorbij zagen rennen in deze vrolijke outfits! En ze vonden het zelf ook erg leuk. Slechts 1 meisje vond de tutu niet bij haar kleding staan die ze eronder had….. Ook leuk om daarna een groepsfoto te maken van de verklede meisjes!

Lekkers voor tussendoor
Natuurlijk hoort er ook wat snoepgoed bij een kinderfeestje. Wij gaven tussendoor:
– Unicorn chocolade (Action, zie 3e foto)
– Regenboog geluk / Unicorn Snoepjes (Katja, zie 3e foto)
Spekken (vertel erbij dat het Unicorn hoorntjes zijn)
Cheetos Nibbit Rings (kinderen vinden dat leuk om aan hun vingers te doen, net als ik zelf vroeger;))
– En zoals genoemd bij de speurtocht de hamburgertjes voor onderweg

Ik had van alles 1 zak gehaald. 3 keer met je ogen knipperen en de schaaltjes zijn leeg met 7 kids! Maar ik zou zeker niet meer halen een volgende keer, want dan lusten ze helemaal geen avondeten meer.


Pannenkoeken eten
Hier ben ik vergeten een foto van de maken (zonder kids), maar we hebben zelf pannenkoeken gebakken. Met de kleine pan, want anders passen ze niet op de papieren bordjes. Ze mochten de pannenboeken versieren / bestrooien met:
– Poederpret, gekleurde poedersuiker (supermarkt, zie 3e foto)
– Gewone poedersuiker
– Suiker
– Stroop
– Mini marshmallows (Action, zie 3e foto)

Het versieren met deze zoetigheid was een feestje. Ze maakten gezichten met de spekjes en de gekleurde poedersuiker was in trek. Dikke lagen gingen erop. Sommige kinderen aten 1 pannenkoek op, een enkel kind wilde er 2 en een aantal meiden lieten hem (bijna) helemaal staan. Ze hadden geen honger meer (door het snoepen?). We hadden 1 meisje die geen pannenkoeken lust, dus daar kun je eventueel ook rekening mee houden. Ik wist niet dat ze bestonden;)

Als toetje kregen de meiden een regenboogijsje, pas goed in het thema. Bovendien vult waterijs niet echt en dat is handig na een middag vol lekkers.

Goodiebag

Ten slot kregen alle 7 meisjes (dus ook onze eigen 2 meiden) een goodiebag. Wat zat erin?
– Alles zat in een tasje van de Wibra (met een Zebra ipv een unicorn;))
– Unicorn koekjes (Action)
– 1 vel Unicorn stickers uit het sticker book (Action)
– 1 glitter- / regenboogpen (Action)
– Unicorn chocoladereepje (Action)
– Haarstrikje (door mij zelf gemaakt, aan de hand van het patroon van Smospotten & Snoesjes van restjes stof)

Uiteraard mochten ze hun unicorn diadeem en tutu ook houden. Ook namen ze hun knutselwerkje mee naar huis.

Conclusie
Het was een erg geslaagde middag. Er is niet iets dat ik een volgende keer heel anders zou doen. Gelukkig deden op 1 meisje na alle kids heel erg leuk en enthousiast mee. Dat ene meisje (hetzelfde meisje als van de tutu) had na 2/3 van de speurtocht niet meer zo’n zin om door te lopen, waardoor de andere meiden op haar moesten wachten. Daar doe je helaas niks aan. Zit er denk ik altijd wel 1 tussen;)

Wens voor volgend jaar
Het enige dat ontbrak volgens mijn dochter: een Piñata. Je weet wel, zo’n dier waar je met een stok tegenaan kunt slaan totdat er snoep uit valt. Dat is dan weer een leuk idee voor volgend jaar! Misschien maak ik er dan wel zelf een. Hier lees je hoe je dat kunt doen!

En oja, houd er rekening mee dat meisjes heel hard kunnen gillen uit enthousiastme:D

Hoop dat ik jullie kan inspireren met het organiseren van jullie kinderfeestje!

Tot snel!

Meer inspiratie voor een kinderfeestje? Kijk eens hier!

4 reacties op “Unicorn kinderfeestje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: