Raglan sweaterdress

dsc00931Weer een sweaterdress zou ik bijna zeggen. Ik maakte al meerdere sweaterjurkjes voor mijn beide dochters. Het zijn lekkere vlotte jurkjes waar ze lekker in kunnen bewegen. Dit is het eerste exemplaar met raglan mouwen.

Ik gebruikte dus een ander patroontje dan de Ringer Tee die ik hier graag voor gebruik in verlengde versie. Hieronder zie je welke jurkjes ik eerder maakte:
– Roze sweaterdress met hertjes
– Baby sweaterdress met strikje
– Stoere roze sweaterjurk met hertjes en Cuff boorden
– Stoere sweaterjurk met lief printje

Aangepaste Imme
Dit keer gebruikte ik het patroon van de Imme jurk (met raglan mouwen) van From Niki With Love. Deze paste ik aan. Mijn dochter draagt maat 92. Voor de breedte van de jurk en de mouwen hield ik maat 104 aan, dus 2 maten groter. Reden hiervoor is dat ik wil dat het jurkje baggy valt en niet aangesloten. Voor de lengte van de mouwen hield ik maat 92 aan en voor de lengte van de jurk 92. Normaal maak ik de jurk altijd een maat langer, maar nu maakte ik er nog een boord aan dus is dat niet nodig.

De taillering in het jurkje zou ik er de volgende keer misschien uitlaten. Mijn meissie heeft nog een lekker bol kinderbuikje.

Groene tricot
De stof van de jurk had ik nog over van een Flutter Sweatshirt Dress die ik eerder maakte. De stoere letter applicatie bestelde ik bij Eulalie.

Okergele panterprint
Ik maakte er een legging bij in een hippe okergele panterprint tricot van Babystofjes. Hier gebruikte ik het patroon van de Viola legging voor (in maat 92) uit de Naaien voor Kids van LMV. Fijn patroon. Ik gebruik deze altijd!

 

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s