Shirtje met flutters & strokenrokje (gratis patronen)

img_8798Er lag zo’n mooie combi aan stoffen op mij te wachten in de kast, dat ik haast niet kon wachten er aan te beginnen. Ik wist alleen niet direct welke patronen te gebruiken. Uiteindelijk koos ik voor deze girly combinatie.

Stoffen
De stofjes bestelde ik bij Kickenstoffen. De tricot met regenbogen is van het merk Beebs. Je vindt het hier. De terracotta kleurige hydrofielstof die ik voor het rokje gebruikte kun je hier vinden.

Shirtje
Het shirt herken je wellicht al wel. Het is de bekende Ester & Ebbe, een gratis patroon van Threads by Caroline. Dit patroon heb ik zeker al vaker gebruikt, maar nog niet op deze manier. Ik vind hem erg leuk! Ik ging voor maat 116 voor mijn dochter, die pas 5 is geworden.

Strokenrokje (tutorial)
Ik zocht een patroon voor een strokenrokje, maar ik kon niet vinden wat ik in mijn hoofd had. Ik besloot er zelf 1 te bedenken en dit pakte goed uit. Het is een rokje dat bestaat uit 2 rechthoeken stof. Je kunt het in rekbare en niet rekbare stoffen maken. Ik schreef een stap-voor-stap tutorial voor jullie en maakte een schema met afmetingen voor de maten 86 t/m 134. Deze tutorial vind je hier. Het is niet moeilijk! Als je hem ook gaat maken, veel plezier! Laat me weten of het gelukt is!

Dochter had een paar dagen geen zin om op de foto te gaan of ze vond het te koud buiten. Dus ik moest even geduld hebben met plaatsen. Geen probleem. Ze is er verder wel heel bij mee hoor:) Morgen gaat het setje aan naar school. Ze heeft het al klaargelegd!

Ps, volg je mij al op Facebook?

img_8792img_8790img_8809img_8806img_8799img_8807img_8803img_8796img_8795img_8800img_8804

DierDier

2 reacties op “Shirtje met flutters & strokenrokje (gratis patronen)”

  1. […] RimpelrokjeEerst maakte ik een eenvoudig rimpelrokje van een superleuk regenboog stofje. In mijn rokjes tutorial kun je lezen hoe lang een rokje moet zijn in verschillende kindermaten. Voor de breedte neem je 1,5 tot 2 keer de tailleomtrek. Het regenboogstofje had ik over van dit shirtje met flutters. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: