Broderie rokje met hartjes top

Toen ik deze roestbruine broderie stof kocht wist ik al dat ik er een rok van wilde maken. Het was een grote coupon, dus het zouden zelfs meerdere rokjes kunnen worden. Ik kocht hem op de markt in Doetinchem bij de kraam van Reuver Stoffen.

Paperbag rokje
En het werd dus ook een rokje, een paperbag exemplaar. Hiervoor gebruikte ik mijn eigen tutorial. De broderie tricot schijnt ietsjes door, maar het is niet zo dat je het ondergoed erdoor ziet. Je ziet wel waar de benen zitten. Voor kinderen niet zo erg en bovendien krijgen mijn kids altijd een korte legging aan onder een rok of jurk. Kunnen ze onbezorgd koprollen en aan de rekstok hangen;)

Shirt
Ik maakte er een bijpassend shirt bij. Hiervoor gebruikte wilde ik als patroon ik de bovenkant van de Yfke van From Niki With Love gebruiken, maar hier had ik onvoldoende stof voor. Daarom gebruikte ik de Ester & Ebbe en naaide een ruffle tussen de mouwen. De lengte van de ruffle is 1,5 keer de breedte van de mouw. Hij zit niet in de naad, maar in de mouw. Het is een recht strook. De tricot die ik hiervoor gebruikte had ik over van dit rokje. De witte tricot met zwarte hartjes had ik over van deze legging.

Beide kledingstukken maakte ik in maat 122, voor mijn bijna 6 jarige meisje.

Een rokje, hartjes en ruffles = een blije dochter!

Het tweede rokje in deze stof ligt ook al klaar, maar hier moeten we nog even aan foto’s van maken. Dit is een rokje met een elastiek aan de bovenkant. To be continued!

Ps: cool hé haar nieuwe sandalen? Ze zijn van Kipling, je vindt ze hier.

Strandkleding voor kleintjes

Een gedachte over “Broderie rokje met hartjes top

  1. Pingback: Stoer setje met strepen & broderie | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s