Schattig roze nachthemd met stipjes

Ze is pas 3, maar heeft een duidelijke mening als het om kleding gaat. Ze weet heeeel goed wat ze niet wil, maar ook wat ze wel wil. En dat is vaak iets met: rokjes, roze, jurkjes etc. Dacht ik eerder dat mijn jongste dame een stoere meid zou worden, blijkt ze toch meer en meer een ‘ meisje meisje’ te zijn.

Ze wil geen pyjama’s meer aan. Nu hoeft dat sinds een paar dagen ook niet meer echt, omdat het eindelijk lente wordt, maar ze trekt ze dus ook gewoon niet meer aan. Hooguit de pyjamatop. Haar zus heeft meerdere nachthemden en dat zag zij ook wel zitten. En heel toevallig lag er nog een zoet roze stofje in mijn kast dat ik heel geschikt voor voor een leuk nachthemdje.

Ester & Ebbe
Ik maakte al meerdere nachthemden voor de oudste en deed dat o.a. door het aanpassen van de het Imme patroon. Ik maakte deze met lange mouwen en deze met korte mouwen. Nu wilde ik graag een exemplaar maken met pofmouwtjes en dat leek me handiger met een mouw die voor en achter hetzelfde is (dus die je aan de stofvouw knipt). Ik besloot daarom het patroon van de Ester & Ebbe al basis te nemen. Dit patroon heb ik al zoveel gebruikt! Super!Ik nam hem 2 maten groter, zodat hij ruim valt. Voor mijn dochter zou ik normaal gesproken 104 maken, maar nu koos ik dus voor 116.

Verlengen
Ik verlengde de Ester & Ebbe om er een nachthemd van te maken. Voor het bepalen van de lengte legde ik er een nachthemd naast in maat 104 (die tot nu toe nog steeds door de oudste werd gedragen….). Ik legde de stof aan de stofvouw zoals je ook bij het shirt zou doen. Vanaf de oksel liet ik hem tot de zoom 5 cm uitlopen. Dit deed ik bij het voor- en achterpand.

Pofmouwtjes
De mouwen paste ik aan tot pofmouwtjes. Dit deed ik op de manier zoals je ziet in deze tekening (de onderste optie). Ik voegde een verhoging van 2 cm toe boven de mouw. Wil je een wat subtieler effect? Dan doe je wat minder. Markeer de punten vanaf waar je de verbreding en verhoging toepast. Dit tussenstuk ga je rimpelen. Als je dit rimpelt tot de helft van de breedte dan heeft je mouw weer de oorspronkelijke breedte en past hij weer precies in het patroon.

Al met al een snel project, waarvan ik wist dat ik punten ging scoren. Ze vindt hem prachtig. Ze wilde dan ook graag op de foto, want dan mag ze hem daarna aan. Dus 3 keer raden wat ze vannacht draagt?;)

Voor de oudste maak ik van dit stofje nog een onderbroekje. Dus het kleurtje gaat nog terugkomen! Ik kreeg het stofje trouwens even geleden, dus geen idee waar het gekocht is.

Vind je haar Unicorn kussen ook zo schattig? Je vindt hem hier.

Tot snel!

Eén reactie op “Schattig roze nachthemd met stipjes”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: