Vintage poppenwiegje in een nieuw jasje (deel 2)

In mijn vorige blogpost vertelde ik al dat ik voor beide dochter een vintage poppenwiegje had gescoord. Gratis nog wel, via een weggeefhoek op Facebook. Waar het wiegje van mijn jongste ook een verfbeurt nodig had, was dat bij deze niet nodig. Deze moest vooral ontdaan worden van oude opsmuk.

In het wiegje zat kunststof rotan geweven en een lintje, in de kleuren blauw en crème. Het kunststof en lintje waren vies en stoffig, wat ook niet zo gek is bij zo’n oud bedje. Ook past blauw niet echt op mijn dochters kamer. Ik wilde eerst nieuw kunststof rotan bestellen om erdoor te weven, maar toen ik het oude eruit had gehaald vond ik hem zo kaal eigenlijk ook wel heel mooi. Enige probleem is dat de spijltjes niet allemaal vast zaten. Deze heb ik nu gelijmd, ik hoop dat dat blijft zitten.

Beddegoed
Ik naaide een matrasje uit wit katoen, deze vulde ik met de vulling uit een oud kussen. Het matrasje is gewoon een rechthoek. Ik nam de maat van het bedje en voegde 2 cm naadwaarde toe. Bij nader inzien had ik meer moeten doen, dan had hij het bedje wat meer gevuld.

Het dekentje zijn ook 2 rechthoeken op elkaar, zonder vulling ertussen. Deze lappen naaide ik met de goede kanten op elkaar. Ik liet een keergat open en daar keerde ik de stof. Keergat dichtnaaien en voilá! De roze-witte strepen stof en teddy stof komen beide van de kwantum. De roze-witte stof had ik over van een kussen in de vorm van de letter M.

Hemeltje
Eigenlijk wilde ik nog een hemeltje maken aan de boog van het bedje, maar ik zie niet hoe ik dit kan doen. Het is zo’n lastige vorm. Mocht je hier een voorbeeldje van hebben voor een soortgelijk wiegje dan zie ik hiervan heel graag een voorbeeld!

Oudste dochter is nu ook blij met haar nieuwe bedje!

Alles voor op het strand

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: