Colorblock Ringer Tee sweater en panterprint rokje

lrg_dsc00370Van het leuke panterprint stofje, waar ik al eerder een rok voor mezelf van maakte en ook een trui voor mezelf had ik nog een stukje over. Ik kwam er na even nameten achter dat ik hier nog precies een rokje uit kon halen voor mijn 4 jarige dochter.

Colorblocken
Ik dook mijn stoffenkast in om te kijken of ik toevallig ook stofjes had liggen voor een bijpassende top. En ja hoor, de gele stof paste er perfect bij. In het panterprint stofje zit ook donkergroen en zwart. En ook hier had ik nog stukjes van liggen. Het groene is van een Lena Dress die ik maakte en het zwarte gebruikte ik onder andere voor deze legging en deze legging. Met al deze bijpassende stofjes leek het mij een mooie gelegenheid om te gaan colorblocken.

Rokje
Eerst maakte ik het rokje. Hiervoor gebruikte ik de rok van de Yfke van From Niki With Love. Handig dat je dan zelf niet hoeft te meten en tekenen, want een halve, 3/4 of hele cirkelrok kun je uiteraard ook zelf tekenen. Ik zette er in eerste instantie een boord aan die ik had gemeten om haar taille uit dezelfde stof en dacht dat dit wel zou blijven zitten. Maar de rok bleek van de billen te zakken, als ze ermee ging lopen en rennen:) Dus ik heb er toch nog een elastiek ingemaakt. Voor mijn 4-jarige maakte ik maat 110 met lengte 116.

Sweater
Daarna ging ik aan de slag met de colorblock sweater. Hiervoor gebruikte ik het gratis patroon van Brindille & Twig, de Ringer Tee. Dit is echt mijn meestgebruikte patroon. Ik heb er al volop mee gevarieerd! Ik zette bredere boorden aan de mouwen en onderkant en daarom maakte ik de mouwen ietsjes korter en ook de onderkant. Ook hierbij koos ik maat 110.

img_0257Op de afbeelding kun je zien hoe ik het colorblock patroon uittekende. Als je dit zelf ook wilt gaan proberen, vergeet dat niet naadwaarde toe te voegen als je stof gaat knippen. Daarna naai je eerst de verschillende kleuren van het voorpand en de mouw aan elkaar. Vervolgens zet je de Ringer Tee in elkaar zoals je anders ook zou doen.

Niet mooi…
Toen ik de sweater klaar had en trots aan mijn kleuter liet zien, zei ze: “Ik vind hem niet zo mooi mama…”. De rok vond ze wel mooi, maar de sweater niet. Jammer! Ik besloot er met flexfolie nog een klein hartje op te maken. Hierna werd hij (gelukkig) wel goedgekeurd en ze wou hem gelijk aan naar school de volgende dag. Daar vertelde ze trots aan de juf dat mama haar nieuwe kleren had gemaakt! Smelt…!

Stofjes
De stof van de rok is van Karteris en de stoffen van de sweater komen allemaal van Megastoffen op de stoffenmarkt in Doetinchem.

Combi
De legging is van HEMA en de boots zijn van Ziengs.

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Wil je MADE by MoDi blijven volgen? Volg mij dan op Facebook.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: