Kleurrijk kledingsetje voor baby

babysetje

Voor mijn dochtertje heb ik een vrolijk kledingsetje gemaakt van een lekkere strechstof. In heb pas sinds kort een naaimachine en wil echt van alles uitproberen! Ik heb een hele stapel met leuke stoffen klaarliggen, alleen kom ik nog wat tijd te kort..;) Dit is één van mijn eerste kledingsetjes.

Hoe en wat?
– Beide kleuren stof heb ik bij de Stoff-Zentrale gehaald in Emmerich (DE).
– Voor de top heb ik een gratis patroon van De Droomfabriek gebruikt. Hier staat ook een duidelijke werkwijze bij. Als je HEMA maatjes gewend bent raad ik aan een maatje groter te gebruiken.
– Voor het broekje gebruikte ik een broekje van de HEMA als voorbeeld. Hier heb ik zelf een patroontje van gemaakt. Super simpel, gewoon overtrekken en een cm extra als naadwaarde toevoegen. Hoe je een legging in elkaar naait met yoga tailleband zie je in dit YouTube filmpje. Tip: naai eerst de boordjes aan de onderkant, voordat je de broekspijpjes vast naait. Voor de appicatie op het broekje tekende ik zelf een half hartje op een dubbelgevouwd papiertje. Zo ontstaat een hartje dat symmetrisch is. Strijk het hartje eerst vast met strijkband en naai daarna rondom met een strechsteek (langzaam en voorzichtig). Doe dit voordat je het broekje in elkaar gaat zetten.
– De kledinglabels zijn van de Action en de maatlabels van MaMarieke.

Leuk toch, om zo iets unieks te maken voor je kleintje? Ik ga weer nadenken over mijn volgende naaiproject!

2 gedachtes over “Kleurrijk kledingsetje voor baby

  1. Pingback: Kleurrijke Pippa shorts voor meisjes | MADE BY MoDi

  2. Pingback: Yfke voor een supergirl | MADE by MoDi

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s