Leather Sweater zonder leather & een gerecyclede jeans

img_3435Mijn lievelingsbroek tijdens mijn zwangerschappen. Ik droeg hem bij beide dochters, héél vaak, want hij zat heerlijk. Een jeansuitvoering van de H&M. Ik had hem zo vaak gedragen, dat ik er ongeveer een maand voor de bevalling van mijn tweede dochter uitscheurde. Bovenaan bij het been was hij stuk. Zo jammer! Ik besloot hem te bewaren, om er nog een keer iets anders van te maken.

Jeans tregging
Toen ik hem laatst weer zag liggen besloot ik hem om te toveren tot jeans voor mijn dreumesdochter. Eigenlijk vermaakte ik hem gewoon tot legging, maar dan in spijkerstof. De zoom aan de onderkant liet ik zitten en verder zette ik hem als legging in elkaar. Ik gebruikte het patroon van de Viola legging van LMV. Ik knipte hem wel iets ruimer, omdat stretchjeansstof toch minder rekbaar is dan tricot.

Emotionele waarde
Bovenaan de zijnaad stikte ik de naad een stukje door met geel garen, ik zag dat dit bij gekochte spijkerbroeken ook zo gedaan wordt. Dit deed ik met een elastische rechte steek. Deze is dikker dan een normale steek. Dit geeft wel iets extra’s. Het is een lekker broekje geworden met een leuke emotionele waarde:)

Leather Sweater
De Leather Sweater van LMV stond ook al langer op het verlanglijstje om te maken, maar mijn oudste dochter is niet zo van de sweaters. Dus ik heb gewacht tot mijn jongste dochter het kleinste maatje past en dat is nu het geval. Ik maakte voor haar een maat 92. Ik gebruikte geen leer voor de inzetstukken op de schouder, maar roze tricot. Kleurt mooi bij het witte!

Stoffen
De witte french terry kocht ik op de markt in Doetinchem bij Megastoffen. Dit heerlijke stofje kon ik niet laten liggen. De zilverkleurige boordstof komt daar ook vandaan, evenals de roze tricot. Allemaal lapjes van 1 of 2 euro per stuk.

Van de boordstof maakte ik onlangs ook een legging. En de french terry met hertjes hadden we ook in het roze, hier maakte ik al een Candy Dress van, een sweaterdress en nog een sweaterdress.

De rode regenlaarsjes zijn van HEMA.

img_3435img_3413

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: