Monddoekjes, washandjes & wattenschijfjes van wafelstof

img_9428Heb jij ook nog restjes wafelstof in je kast liggen? Ik heb een paar ideetjes voor je wat je hiermee kunt doen. Zo kun je je lap stof optimaal benutten. Lekker duurzaam.

Restjes wafelstof
Ik gebruikte stofjes die ik eerder gebruikte voor een boxkleed, nog een boxkleed, mandjes voor de babykamer en nog een paar kleine projectjes. De witte wafelstof is van een badjas van mijzelf die ik niet meer wilde gebruiken omdat er verfvlekken in zaten. De roze en mintgroene kocht ik beiden bij Karteris.

Monddoekjes
Op Instagram kwam ik laatst monddoekjes van wafelstof tegen gemaakt door iemand die ze verkocht in haar webshop. Dat bracht mij op een idee, want dat kan ik natuurlijk zelf. Ik gebruik ze met een kleuter en dreumes in huis nog steeds om mondjes en handjes af te poetsen na het eten. Ik vind dat het beter schoonmaakt dan wegwerpdoekjes en uiteraard is het ook beter voor het milieu. Ik pakte een gekocht monddoekje om de maat te bepalen en knipte een paar lapjes uit. Hier naaide ik aan de rand bij een siersteek of overlocksteek omheen. Ik probeerde een aantal verschillende varianten uit. Daarna knipte ik de stof zo dicht mogelijk naast het stiksel af. En hup, klaar!

Washandjes
Voor het maken van de washandjes pakte ik ook een bestaand washandje om de maat te bepalen. Ik knipte een langwerpige rechte strook. Deze vouwde ik dubbel en naaide ik aan de zijkanten vast. Vervolgens werkte ik open kant af en vouwde ik deze naar binnen. Deze zoom naaide ik vast met een siersteek, een honingraatsteek.

Wattenschijfjes
Tenslotte maakte ik nog 10 herbruikbare wattenschijfjes. Ik had al langer het idee dit een keer uit te proberen, zodat je minder afval produceert. Hiervoor kun je het beste natuurlijke materialen gebruiken, dus wafelstof is hiervoor helemaal geschikt. Ik naaide 2 ronde lapjes op elkaar zonder te keren. Zie deze uitleg.

Ik gebruikte als 2e stof een stof dat volgens mij moltonstof is. Deze had ik ook nog liggen. Het is aan 1 kant ruw en aan 1 kant glad en volgens mij 100% katoen. Bij de helft gebruikte ik de gladde kant en de andere helft de ruwe kant. Zo kan ik testen wat fijner is. En of de wafelstof ook goed werkt om je make-up te verwijderen. En of dit überhaupt fijn werkt. Als het goed bevalt ga ik er meer maken en dan laat ik jullie weten welke ik het fijnst vind.

Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog. Ga jij ook iets van jouw restjes wafelstof maken?

En volg je mij al op Facebook en Instagram?

Ps: het groene dienblad is van een Ikea bijzettafeltje

2 reacties op “Monddoekjes, washandjes & wattenschijfjes van wafelstof”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: