4 (in)vlechten

img_9449Als ik aan mijn 4-jarige dochter vraag wat ze in haar haar wil, is haar antwoord vaak een Elsa vlecht óf 2 Elsa vlechten. Daarmee bedoelt ze ingevlochten haar. ‘Zal ik eens een keertje 4 vlechten bij je maken?’, vroeg ik haar. Dat zag mevrouw wel zitten!

Hoe?
Ik trok eerst met een puntkam een middenscheiding in haar haar en vervolgens maakte ik weer een middenscheiding in het midden van de helften. Zo ontstaan 4 banen. Daar is het gewoon een kwestie van vlechten. Ik begon hoog bovenaan en pakte steeds hele kleine plukjes bij.

Onderaan deed ik kleine rubberen elastiekjes. Deze kocht ik bij de Action, maar dat is niet bepaald een aanrader. Ze knapten spontaan kapot, ik moest er steeds weer nieuwe in doen.

Invlechten
Weet je niet hoe je moet invlechten? Bekijk deze video dan eens.

Mijn dochter vond haar vlechtjes super. Ze wilde ze een paar dagen in houden. Zoals je aan de kleding kunt zien maakte ik deze foto’s al in de zomer. Ik maakte ze de dag voordat we op vakantie gingen. Een handig vakantiekapsel dus, hoef je een paar dagen niet naar de haartjes van je dochter om te kijken:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s