Letter ‘M’ kussentje & nieuwe items voor kleuterkamer

img_32841,5 maand is mijn kleutertje naar de basisschool geweest. Ze mocht er net voor de zomervakantie aan beginnen. Wat kan een kind veranderen in een wijsneusje zeg in zo’n korte tijd! Maar wat vindt ze het leuk en wat doet ze het goed! Binnen no-time had ze en nieuwe beste vriendin en bij alles wat ik  tegenwoordig wil uitleggen, zegt ze: “Haha, wist ik al!”

Wat nieuw is is haar interesse in letters. Toen ze na een week of wat merkte dat veel andere kinderen hun naam konden schrijven, wilde zij dat ook ineens leren. Daarvoor had ik het al wel eens voorgedaan, maar had ze er weinig interesse in. En nu wil ze ineens oefenen. Wat ik heel leuk vind is dat ze ‘ haar letter’ overal op herkent. Op een pak yoghurt, koppen in een tijdschrift en zelfs het merkwoord dat op de TV staat.

Gratis letter M patroon
De hoogste tijd om iets met de nieuwe interesse te doen! Een letter kussen maken! Dit vond ik al langer een leuk idee, maar nu was het ook nog eens het perfecte moment. Even googlen en bam… Kwam ik gewoon een tutorial tegen mét gratis ‘M’ patroon. Precies de letter die ik zocht! Een mooi ‘dikke’ M. Onder de video vind je in de omschrijving de link naar het patroon.

Mintgroen en roze
De slaapkamer van mijn dochter is ingericht met de pastelkleuren mintgroen en roze. Ik had nog mintgroene wafelstof en hier wilde ik graag een leuk roze stofje bij hebben. Dus ging ik snel naar de Kwantum voor een leuk stofje. Daar vond ik deze super leuke strepen stof! Dochter was mee, maar die stelde gelukkig geen vragen over de stof. Ze was druk met verstoppertje spelen achter de gordijnen:) En de jongste wilde niet in het winkelwagentje blijven zitten, we stonden dus snel weer buiten…

Verrassing
“Ik heb een verrassing voor je, ogen dicht!”, zei ik tegen mijn dochter. Dat deed ze braaf. Ik legde het kussen in haar handen en zei dat ze haar ogen open mocht doen. “Wow, mijn letter mama!” Ze was er oprecht ontzettend blij mee. Ze ging op haar bed staan en ik kreeg een héle dikke knuffel. Ze zei: “Oh mama, wat ben je toch een lieve schat!” Zo lief!!!! Met liefde gemaakt schat!

De alfabet kralen van de HEMA zijn ook helemaal leuk nu voor mijn kleutertje!

Rond ‘minky’ kussentje

Ik maakte nog een bijpassend kussentje voor op haar peuterbed voor bij het letterkussen. Deze maakte ik van mintgroene Minky Fleece die ik nog had liggen. Hier naaide ik een lint met bolletjes in van de Zeeman. De Minky Fleece gebruikte ik al eerder voor een omslagdoek en wolkenkussentje. Ik vulde het kussentje met de vulling uit een plat geworden sierkussentje.

Pastelkleurige posters
Een tijdje geleden kocht ik bij de Action deze ontzettend leuke posters. Als ik me het goed herinner kosten ze maar 1 euro. Er zitten 17 posters in 3 verschillende maten: 21 x 29,7 cm (A4), 13 x 18 cm en 10 x 15 cm. Ik heb er samen met mijn dochter 4 uitgekozen om op te hangen. Gewoon met washi-tape, dan haal je het ook gemakkelijk weer weg als je iets anders wilt.

Gepimpt bloempotje
Tenslotte wilde mijn dochter graag een plantje op haar kamer. Mijn Pannenkoekenplant had 2 stekjes en daarvan heb ik er 1 aan haar gegeven. Vandaar dat deze nog zo klein is. Het bloempotje kocht ik bij de Kwantum. Er zaten alleen witte stippen op. Ik versierde hem zelf nog met roze en mintgroene stippen. De verf van de spiegel (die je hierachter ziet) en van de muur.

Het wolkenlampje is van de Zeeman en het Nijntje geurtje doen we altijd op als mijn dochter een feestje heeft! Vindt ze erg leuk:)

Dit zijn de nieuwe items op de slaapkamer van mijn dochter. Benieuwd naar de rest? Kijk hier de roomtour die ik eerder plaatste van haar peuterkamer, die we inmiddels kleuterkamer kunnen noemen.

Niks missen? Volg mij op Facebook!

2 reacties op “Letter ‘M’ kussentje & nieuwe items voor kleuterkamer”

  1. […] Het dekentje zijn ook 2 rechthoeken op elkaar, zonder vulling ertussen. Deze lappen naaide ik met de goede kanten op elkaar. Ik liet een keergat open en daar keerde ik de stof. Keergat dichtnaaien en voilá! De roze-witte strepen stof en teddy stof komen beide van de kwantum. De roze-witte stof had ik over van een kussen in de vorm van de letter M. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: