Gebreide look-a-like colsjaal

Als de winter eraan komt krijg ik altijd weer zin om iets te haken of te breien. Maar wat dan? De tijd van babydekentjes is wel een beetje voorbij hier en dan kom ik al gauw uit bij een sjaal. Want al te ingewikkelde projecten zijn (nog) niet aan mij besteed.

Recht breien
Ik zag een sjaal van Z8 voorbij komen die ik echt super leuk vond. Ik zag dat hij gewoon recht gebreid was, dus dat moest lukken. Ik moet alleen even goed kijken om te zien hoe de twist was gemaakt. Ook dat is eigenlijk heel simpel. Recht breien is het meest simpele, dat je waarschijnlijk vroeger wel een keer op school hebt geleerd. Weet je niet meer hoe het moet? Zoek dan eens op YouTube.

Roze Royal
Bij de Zeeman vond ik een vrolijke kleur fuchsia roze Royal garen. Er wordt naald dikte 4-5 geadviseerd, maar ik gebruikte naald 6, Ik probeerde eerst 8, maar dit was niet mooi. Ik had precies genoeg aan 1 bol, heb maar een heel klein beetje over. Je uiteindelijke sjaal is dan 25 cm breed en 20 cm hoog.

Afmetingen
Je gaat de sjaal over de lengte dubbel vouwen, dus je moet een brede lap maken. Je kunt de maat gemakkelijk bepalen aan de hand van een bestaande sjaal. Ik zette 60 steken op. Uiteindelijk was mijn lap ongeveer 40 cm x 50 cm. Dit is een uitstekende maat voor een kind van bijna 3 en 5 en ook nog wel voor iets oudere kinderen denk ik.

Twist
Toen ik de rechthoekige lap had afgekant, vouwde ik de onderkant en bovenkant naar elkaar toe. Met een haaknaald (ook maat 6) haakte ik hem met vasten aan elkaar vast. Daarna keerde ik hem binnenstebuiten, zodat de naad aan de binnenkant zit. Dan komt de laatste stap voor het maken van de twist: draai 1 van de uiteinden een halve slag. Deze uiteinden moet je aan elkaar vast maken. Ik deed dit ook weer met een haaknaald met vasten. Je moet door 4 ‘lagen’.

Als je het iets makkelijker wilt maken kun je bij de uiteinden eerst de 2 lagen aan elkaar vast haken of naaien, vervolgens de twist maken en dan de eindeinden aan elkaar vast maken. Dan hoef je nog maar 2 lagen aan elkaar te maken.

Finishing touch
Om de sjaal helemaal af te maken naaide ik er nog een leuk leatherlook labeltje met hartje erop van Babystofjes.nl. Kunnen de kids gelijk zien wat de voorkant is. Kids ja, want hij gaat ook gedragen worden door grote zus. De meiden delen graag hun sjaals, helemaal als ze roze zijn:)

Waar gekocht?
– Jasje: Zeeman
– Boots: Omoda
– Legging: handmade
– Jurkje: handmade

BabyVeilig Black

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: