Gehaakte kerstoutfit baby meisje met xxl kerstmuts

img_5678

Toen ik op Pinterest het idee van dit gehaakte kerstsetje tegenkwam was ik gelijk verkocht. Deze moest mijn (nog net) baby van 11 maanden ook hebben!

Ik keek in mijn mand met garen en laat daar nou toevallig nog 2 halve bolletjes met rood garen in liggen. Dus ik kon gelijk van start gaan!

Mutsje
Voor het mutsje gebruikte ik het patroon van Lovable Loops. Je kunt hiervoor de tutorial op Youtube gebruikten, maar er is ook een geschreven patroon. Ik begon met Youtube, maar als snel vond ik dit te langzaam gaan en stapte ik over op het geschreven patroon. Het patroon is gemaakt voor een kind, dus daarom maakte ik de muts kleiner. Na ronde 17 stopte ik met meerderen en haakte ik recht naar beneden. Dit zijn ongeveer 5 of 6 rondes in het rood en nog 4 in het wit.

Pompon
De pompon maakte ik met behulp van kartonnetjes. Zien hoe het werkt? Kijk dan hier.

Rokje
Voor het rokje haakte ik een eerst het boord in en ribbelsteek. Hiervoor zette ik 6 lossen op en begon ik halve stokjes te haken. Deze haak je alleen in de achterste lus. Zo krijg je het ribbelpatroon. Toen het boord lang genoeg was en om de taille van mijn dochtertje paste ben ik gestopt. Ik heb de uiteinden met vasten aan elkaar gehaakt.

Toen de boord aan elkaar zat heb ik met vasten een rij rondom gehaakt in het wit. Daarna ben ik met rood stokjes gaan haken. Bij iedere ronde heb ik gelijkmatig gemeerderd. De laatste 4 rondes deed ik weer in het wit.

Strikje
Voor het strikje heb ik ook 6 lossen opgezet en vervolgens allemaal stokjes gehaakt. De uiteinden weer met vasten aan elkaar gemaakt. In het midden van de strik heb ik er garen omheen gewikkeld. Daarna vastgenaaid aan de muts. Heel simpel!

Wit garen
Het witte garen is van de Zeeman. Het is de Julia, geschikt voor naald 7-8. Ik gebruikte voor het hele project naald 6.

Leuk in combinatie met dit singletje van de HEMA.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: