Gehaakt mutsje en sjaal voor baby (6 – 12 maanden)

img_5266Momenteel zit ik even in een haakvibe. Dat komt doordat het kouder wordt en mijn kinderen lekkere warme sjaals en mutsen nodig hebben. En die wil ik dan allemaal zelf maken, omdat ik dat veel leuker vind dan kopen.

Ik haak nog steeds het liefst met een Youtube filmpje als voorbeeld. Dit geeft me meer het vertrouwen dat ik het kan en er zijn er zoveel te vinden!

Mutsje
Voor dit mutsje gebruikte ik een video van Wooly Wonders Chrochet (in het Engels). Ze legt het heel duidelijk uit, ook handig voor beginners. Die Engelse termen ben je zo aan gewend. Je haakt stokjes en schelpjes.

Garen
Ik gebruikte als garen de Supersoft van de Zeeman, een mooie koraalroze kleur. Ik haakte met een dubbele draad en gebruikte haaknaald 6 mm. Ik had eerst met enkele draad geprobeerd, maar toen kwam het motief niet mooi uit.

Sjaal
Voor de sjaal maakte ik eerst het middenstuk dat bestaat uit allemaal stokjes. Aan de uiteinden wilde ik hetzelfde motief als de muts, zodat het echt een set wordt. De sjaal is 13 steken breed. De uiteinden met de schelpen haakte ik als volgt:

Rij 1: 1 stokje, 2 overslaan, 5 stokjes in 1 steek, 2 overslaan, 1 vaste, 2 overslaan, 5 stokjes in 1 steek, 2 overslaan, stokje
Rij 2: 3 stokjes in eerste steek, 2 overslaan, 1 vaste, 2 overslaan, 5 stokjes in 1 steek, 2 overslaan, 1 vaste, 2 overslaan, 3 stokjes in 1 steek.
Rij 3: zelfde als rij 1
Rij 4: zelfde als rij 2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s