Supersnel en makkelijk gehaakt babydekentje

Toen ik zwanger was van mijn oudste dochter (die nu bijna 3 wordt) breide ik voor haar een dekentje. Ik had heel lang geen breipennen meer in mijn handen gehad, maar ineens kreeg ik die behoefte. Het werd een simpel dekentje (gewoon recht breien) en het was een hele uitdaging om hier een gehaakte rand omheen te maken, want ik had nog nooit iets gehaakt… maar het lukte wel!

Babydekentje haken
Toen mijn tweede dochter 3,5 maand geleden geboren werd vond ik dat ik voor haar ook een dekentje moest maken. Ik heb er al eentje genaaid voor haar (die zal ik hier binnenkort nog plaatsen), maar nu wilde ik er één haken voor haar. Want dat kan ik inmiddels ook (en met Youtube kom je een heel eind). Ik vond dit patroontje en begon vol goede moed. Na iedere rij keurig het aantal steken geteld en het aantal klopte iedere keer als een bus. Toen ik ongeveer een derde van de deken klaar had en hem nog eens goed bekeek, zag ik dat ik aan de zijkant helemaal scheef ging… en ik snapte niet wat ik verkeerd deed. Toen heb ik het dekentje gefrustreerd aan de kant gegooid en er een tijdje niet naar gekeken. Tot ik me besefte dat als ik nog lang zou wachten een dekentje in wieg / kinderwagen formaat geen zin meer heeft, omdat ze hier dan al uitgegroeid is.

Simpel patroon babydeken
Aangezien ik niet wist wat ik verkeerd deed en er eigenlijk wel klaar mee was, omdat ik er al zoveel uren erin had gestoken ging ik op zoek naar een ander gemakkelijk patroon. Ik vond deze van Bag-o-day crochet & more (in het engels) en ondanks de simpele steek vond ik hem er erg mooi uitzien. Ik ging gelijk aan de slag. Ik haakte hem met naald 15 en een garen dat geschikt is voor naald 4 of 5. Ik werkte met een dubbele draad. Doordat je zo’n dikke haaknaald gebruikt wordt de deken soepel en ziet hij er lekker bulky uit, zonder dat hij overdreven warm is. Je haakt allemaal vasten (= single chrochet). Door de dikke naald zie je snel resultaat. Ik had de deken binnen een week af!

Naald 12 voor de rand
De rand heb gehaakt met haaknaald 12, omdat hij bij mij anders ging lubberen. Nu ziet hij er netjes en strak uit.

Ook voor peuters en kleuters
In eerste instantie ga ik de deken gebruiken voor in de box en kinderwagen, maar als dochtertje lief straks iets groter is kan hij ook mee in de wandelwagen, in de auto of om lekker onder te kruipen op de bank. Mijn peutertje vroeg al of ik er ook eentje voor haar wil maken. Ja hoor, maar twee keer precies hetzelfde maken vind ik niet leuk. Daarvoor zoek ik weer een ander patroontje met een dikke haaknaald:D Tips zijn welkom!

Bekijk hier meer door mij gehaakte items!

Speeltoestellen kopen

2 reacties op “Supersnel en makkelijk gehaakt babydekentje”

    • Oeh sorry dat durf ik niet meer te zeggen. Ik denk dat ik er destijds een bestaand dekentje bij gepakt heb om de lengte te bepalen (het aantal lossen). Hoe ik de rand heb gedaan weet ik ook niet meer. Is al een tijdje geleden en heb het dekentje al aan iemand anders gegeven:)

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: