‘Dotje’ jurkje met dotjes legging genaaid voor dochter

De print voor dit jurkje bestelde ik al een tijdje geleden. Ik wist ook al precies dat ik er van deze stippenstof een legging bij wilde maken. Maar hoe het jurkje er precies uit zou moeten zien wist ik niet direct. Tot ik op dit idee kwam.

Onlangs maakte ik het raglan jurkje van De Dromenfabriek, een gratis patroontje. Dit jurkje bevalt goed en daarom leek het me met het oog op het mooie weer leuk om er nog een met korte mouwen van te maken. Het patroon van de jurk vind je hier.

Mouwen met ruches
De mouwen maakte ik een stuk korter. Ik knipte ze vlak onder de okselnaad af. Je houdt dan ongeveer 1/3 van de lengte van de mouw over. Aan de mouwen voegde ik ruches toe. Bij het knippen van de stof voor de mouw legde ik het patroon 3 cm van de stofvouw. Met deze extra stof maakte ik een plooi in de mouw. Als je de Lena Dress al een keer gemaakt hebt weet je precies wat ik bedoel. En zo niet, dan kun je even spieken:)

Bij de eerste passessie van de jurk bleek dat de roze stof wat stijf is. Daardoor valt hij minder mooi dan de eerste jurk die ik maakte. Zo zie je maar hoe bepalend de stof die je kiest is voor het eindresultaat. In de taille van het jurkje naaide ik daarom weer een elastiek, om hem daar nog wat meer vorm te geven. Verder besloot ik dit jurkje een label in maat 92 te geven, ipv de 86 die ik maakte. Denk dat hij wat mooier valt als ze iets gegroeid is. Hij is nu nog erg ruim.

Het patroon voor de legging in maat 92 tekende ik zelf.

Stoffen
De roze stof is van Megastoffen op de markt in Doetinchem. Een lekker fleurig zomers kleurtje. De stippenstof zagen jullie al eerder voorbij komen. Namelijk in een boxkleed en een babybroekje met haarbandje. Het is zeker een van mijn favorieten! Blijft ook mooi en is kwalitatief goed en heerlijk zacht. Het einde van deze lap stof ik nu toch echt in zicht… ik heb alleen nog een projectje voor Baby Born in gedachten.

Dotje strijkapplicatie
De strijkapplicatie bestelde ik bij Morizo Design. Je kunt er iedere gewenste naam of woord bestellen. Super leuk! En voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Kijk maar eens op de site! Vriendelijke en snelle service ook.

Ik twijfel nog over de lengte van de ruches. Ik maakte ze al een keer korter, maar wellicht knip ik er nog een stukje af… Daar ga ik nog even over nadenken! De combinatie van de roze stof, de wit-zwarte stippenstof en de strijkapplicatie vind ik zelf wel super!

Innaailabel Goedgemerkt, kroontje Bol.com.

2 reacties op “‘Dotje’ jurkje met dotjes legging genaaid voor dochter”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: