Van top van mama naar top voor dochter

img_7142“Wil je dit shirt even aan doen?”
“Huh? Die is mij toch veel te groot mama?!”
“Doe maar even aan, misschien kan ik er een shirt voor jou van maken.”
Dat vond mevrouw wel interessant. Hup, ze had hem zo aan!

Grappig om te zien hoe groot hij is bij haar. De breedte valt nog wel mee (het is een xs), maar de lengte! Het is wel een lang model trouwens. Ik had hem eigenlijk nooit aan en voor mijn meissie wilde ik graag een grijze top hebben voor op het okergele rokje dat ik een tijdje geleden voor haar maakte. Hier draagt ze namelijk regelmatig een grijze legging onder, dus dat vind ik dan mooi bij elkaar staan.

img_7143Imme
Ik wilde graag een aangesloten top met lange mouwen. Ik gebruikte het patroon van de Imme jurk. Deze verkorte ik tot top, zoals ik ook al bij deze roze versie deed. Ook voegde ik weer ruches toe aan de mouwen. Hiervoor gebruikte ik zwarte stof, om het geheel iets te breken. De ruches maakte ik deze keer zo lang dat ze helemaal rond de arm zitten. Staat ook wel grappig.

Ik hergebruikte de zomen van de mouwen en onderkant, waardoor ik extra snel klaar was. Bij nader inzien had de top wel ietsiepietse langer mogen zijn.

Strijkapplicatie
Ten slotte maakte ik er een strijkapplicatie op. Alleen strijken bleek niet voldoende, want na 1 keer wassen zat hij los. Daarom heb ik hem over de buitenste witte rand nog vastgenaaid. Ik ben er niet echt trots op, maar de applicatie bestelde ik een tijdje geleden bij Ali. Ik gun het toch liever de lokale ondernemer. Maar deze lag er nog.

Coming up
Nou, een leuke match met het rokje toch? Lekker duurzaam ook, een kledingstuk hergebruiken. Met het volgende project ben ik ook al bezig, projectjes beter gezegd. Heel klein! Benieuwd wat het wordt? Volg mij dan op Facebook of Instagram!

De top is / was van EDC en het armbandje vind je hier.

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: