Raglan jurkje met verliefde olifantjes voor dochtertje

lrg_dsc06865-1Het is heel verleidelijk om steeds meer nieuwe stofjes te kopen, want het lijkt net of er steeds meer leuke stoffen te koop zijn! Maar ik heb nu met mezelf afgesproken dat ik eerst wat voorraad moet ‘wegwerken’, want mijn stoffenkast begint een beetje vol te raken.

Dit stofje kocht ik al wel bijna een jaar geleden. De kleuren spraken mij erg aan en de schattige olifantjes en hartjes vind ik zó leuk! Maar soms duurt het gewoon even voordat ik weet wat ik van een stofje wil maken.

Gratis patroon
Ik bedacht me dat dit stofje niet veel gekkigheid nodig heeft, omdat het druk genoeg is van zichzelf. Tussen mijn patronen lag het gratis raglan jurk patroon van De Dromenfabriek nog te wachten om een keer gemaakt te worden. Ik moest niet meer te lang wachten, want het gratis patroon gaat tot en met maat 92. Mijn dochter is nu 13 maanden en daarom besloot ik voor haar een maat 86 te maken.

Aanpassingen
Ik deed een paar aanpassingen. Ik had geen zin om met drukkoopjes te werken, daarom knipte ik het halsje iets groter, zodat het jurkje gewoon over het hoofd kan. Ik zoomde de halslijn niet om, maar maakte er een boordje aan. Daarnaast naaide ik een smal elastiek in de taille aan de binnenkant. Dit elastiek heb ik gemeten om het buikje van mijn dochtertje. Achteraf had ie nog wel iets strakker gemogen, maar ik was bang dat ie te strak zou zitten om haar (schattige bolle) buik.

Ten slotte zette ik voor de sier zette aan de buitenkant een stukje koord, waarin ik een strikje maakte. Deze naaide ik vast, zodat hij mooi blijft zitten.

Wat & waar?
De legging maakte ik al eerder van een gratis patroon van Emma & Mona. De schommelstoel is van grote zus en kochten we via Marktplaats. Haar (eerste echte schoentjes) zijn van Bunnies. De stof kocht ik bij Megastoffen op de markt in Doetinchem. De panda is een wandhanger van de Kwantum.

Leuk patroontje om te maken! Misschien maak ik binnenkort nog wel een zomervariant met korte mouwen. Ben blij met het resultaat!

Bekijk hier welke jurk ik nog meer met dit stofje maakte.

Tot ziens!

Volg je MADE by MoDi al op Facebook?

3 reacties op “Raglan jurkje met verliefde olifantjes voor dochtertje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: