Sweatshirt jurk met ruches voor baby meisje

Ik ben verliefd geworden op deze gave baggy sweatshirt jurk… Het gele stofje in combinatie met de ruches maakt hem helemaal van nu!

Coupon voor 1 euro
Ik mocht van mezelf eigenlijk even geen stofjes meer kopen, maar toen ik heel toevallig langs de kraam van Megastoffen liep op de markt in Doetinchem kon ik er niet omheen… Het was namelijk eurodag, alle reststukken kostten slechts 1 euro. Ik heb me nog ingehouden, ik heb er maar 5 gekocht. Het gele stofje is er één van. Het handige aan babymaatjes is, dat je heel wat uit een halve meter haalt. Ik heb dit jurkje er nu uit gehaald en ik kan er ook nog wel een legging van maken denk ik.

Sweatshirt Flutter Dress
Voor de jurk gebruikte ik een patroon van Brindille & Twig, de Sweatshirt Flutter Dress. Goede uitleg (in het Engels) en valt volgens mij mooi op maat. Ik heb maatje 62 gemaakt. Je kunt hem ook met korte mouwen maken en / of zonder ruches. Ik heb de halsboord 2,5 cm langer gemaakt, omdat hij anders niet over het hoofd van  mijn dochtertje past.

Legging
Ik heb er een bijpassende legging bijgemaakt van de voetjesstof die ik al eerder gebruikte voor een ander broekje dat helaas 2 maten groter uitvalt, dus nog even ligt te wachten in de kast. Ik gebruikte voor deze legging het gratis patroon van Emma & Mona. Simpel en snel. Ik heb de versie gemaakt met elastiek in de taille. Je moet hiervoor 6 cm toevoegen bovenaan. Dit is vrij veel vind ik, de volgende keer zal ik 1 of 2 cm minder doen.

Meer, meer, meer
Ik wil nog veeeeel meer van deze jurkjes maken, ook voor de oudste. Hopelijk vind ik hiervoor ook snel de tijd, maar het patroon gaat tot 5/6 jaar, dus ik heb nog even☺️

Bekijk hier meer Flutter Sweatshirt Dresses

Klik hier als je zo’n leuke Breinbreker Kubus wil!

9 reacties op “Sweatshirt jurk met ruches voor baby meisje”

  1. […] Dit keer maakte ik het shirt uit de Burda Baby met korte mouwen en voegde ik er een flutter aan toe. Zoals ik de vorige keer al aangaf, valt dit Burda Baby patroon groot uit, dus ik maakte maat 62, maar hij valt dus uit als 68. Ik gebruikte de flutter uit het patroon van de Flutter Sweatshirt Dress van Brindille & Twig. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: