Sweatshirt jurk met ruches

Ik ben verliefd geworden op deze gave baggy sweatshirt jurk… Het gele stofje in combinatie met de ruches maakt hem helemaal van nu!

Coupon voor 1 euro
Ik mocht van mezelf eigenlijk even geen stofjes meer kopen, maar toen ik heel toevallig langs de kraam van Megastoffen liep op de markt in Doetinchem kon ik er niet omheen… Het was namelijk eurodag, alle reststukken kostten slechts 1 euro. Ik heb me nog ingehouden, ik heb er maar 5 gekocht. Het gele stofje is er één van. Het handige aan babymaatjes is, dat je heel wat uit een halve meter haalt. Ik heb dit jurkje er nu uit gehaald en ik kan er ook nog wel een legging van maken denk ik.

Sweatshirt Flutter Dress
Voor de jurk gebruikte ik een patroon van Brindille & Twig, de Sweatshirt Flutter Dress. Goede uitleg (in het Engels) en valt volgens mij mooi op maat. Ik heb maatje 62 gemaakt. Je kunt hem ook met korte mouwen maken en / of zonder ruches. Ik heb de halsboord 2,5 cm langer gemaakt, omdat hij anders niet over het hoofd van  mijn dochtertje past.

Legging
Ik heb er een bijpassende legging bijgemaakt van de voetjesstof die ik al eerder gebruikte voor een ander broekje dat helaas 2 maten groter uitvalt, dus nog even ligt te wachten in de kast. Ik gebruikte voor deze legging het gratis patroon van Emma & Mona. Simpel en snel. Ik heb de versie gemaakt met elastiek in de taille. Je moet hiervoor 6 cm toevoegen bovenaan. Dit is vrij veel vind ik, de volgende keer zal ik 1 of 2 cm minder doen.

Meer, meer, meer
Ik wil nog veeeeel meer van deze jurkjes maken, ook voor de oudste. Hopelijk vind ik hiervoor ook snel de tijd, maar het patroon gaat tot 5/6 jaar, dus ik heb nog even☺️

8 reacties op “Sweatshirt jurk met ruches”

Geef een reactie

Instagram

Nieuwste reacties

%d bloggers liken dit: