Gymsetje voor dochter genaaid (gratis patroon shortje)

Toen ik voor mijn oudste dochter een gymshirt had genaaid, had ik de smaak te pakken en wilde ik ook voor voor mijn andere dochter een shirtje voor de schoolgym naaien.

Patroon sportshirt
Ik besloot gelijk een heel setje te naaien. Voor de top gebruikte ik net als bij de oudste het Nelly patroon van Smospotten & Snoesjes. Ik vind het lekker vlot staan, het Nelly belly shirt. Een keer wat anders dan een strak shirtje. Ik gebruikte maat 110, dat is zo’n 2 maten kleiner dan de normaal die ik normaal voor haar koop / maak.

Patroon broekje
Ik naaide een gymbroekje met een gratis patroon van Bel’Etoile: de Siem short. Een leuk en lekker zittend broekje. Ik had geen zin om te meten en gebruikte de maattabel dus niet. Het broekje is nu wat aan de grote kant. Misschien had ik dat met meten kunnen voorkomen. Ik maakte voor mijn 5 jarige maat 122.

Stoffen
De stof met stippen had ik over van dit jurkje (één van de leukste items die ik ooit heb gemaakt) en waar de roze tricot vandaan komt durf ik niet meer te zeggen.

Flexfolie print
De roze opdruk maakte ik met flexfolie van Plotterie.nl. De tekst ‘Dance’ is een gratis afbeelding uit de Silhouette bibliotheek. Ik sneed het folie met mijn Cameo Silhouette en perste hem vast op de jurk met mijn Easypress.

Blij kind
Mijn dochter is helemaal blij met haar setje. Ze vond het eigenlijk jammer om het met de gym aan te doen, ze wilde het zo wel dragen. Het setje gaat uiteraard de eerstvolgende gymles meteen aan. Het leukste vind ze haar korte ‘sexy’ shirtje…. haha!

Krijg jij ook al zin om een sportoutfit te naaien?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: