Romantisch meisjesjurkje met ruffels, Birdie LMV

lrg_dsc06930Als je hoort welk patroon ik al basis heb gebruikt voor deze jurk moet je waarschijnlijk lachen… Hij is namelijk vrijwel niet meer herkenbaar! Als je wat meer naaiervaring hebt, zul je zien dat je lang niet altijd een nieuw patroon hoeft aan te schaffen om een nieuwe look te creëren. En dat vind ik leuk! Dit neemt natuurlijk niet weg dat een kant en klaar patroon gewoon heel handig is!

Welk patroon gebruikte ik dan? Nou, de Birdie van LMV. Een jurkje met normaal gesproken een inzet aan de voorkant. Ik gebruikte de bovenkant als basis. Dit jurkje staat in het boek Naaien voor beginners Kids van LMV.

Aanpassingen
Ik verkorte de voorkant en legde deze aan de stofvouw, zodat deze uit 1 deel bestaat. De achterkant maakte ik even kort, maar knipte ik wel in tweeën i.v.m. de rits. De mouwen knipte ik een stukje korter. Hier maakte ik ruches aan. De totale lengte van de mouw is hetzelfde, het zijn 3/4 mouwen.

Zowel de rok aan de onderkant als de voorkant knipte ik aan de stofvouw. Ik legde het patroondeel ongeveer 1/3 van de stofvouw af, zodat de rok breder werd. Ik rimpelde de rok door het naaien van de langste rechte steek met de hoogste draadspanning.

Beleg en rits
Het was de eerste keer dat ik een hals met een beleg maakte. Dat vond ik altijd erg ingewikkeld klinken, maar was heel goed te doen. Het was de tweede keer dat ik een rits inzette, ook dit is helemaal niet moeilijk. Gewoon doen! Onder de rits maakte ik nog een schattig strikje als detail. Weten hoe je een strikje maakt? Kijk hier.

Stofje
De oudroze viscose stof met print van streepjes en stipjes is van Studiostof. Een mooi soepel stofje voor dit romantische jurkje. Je vindt hem hier!

Nice to know
Oja, leuk om te weten is dat ik zowel de rits als het paarse Güthermann garen scoorde bij de kringloop. Beide voor 10 cent per stuk!! Ja… slechts 10 cent, dat is nog eens een koopje!

Enkellaarsjes
De cognackleurige enkellaarsjes die mijn dochter draagt zijn net nieuw. De laarsjes die ze had hebben zo ontzettend kale neuzen gekregen, dat ze echt niet meer kunnen. We kochten ze bij Schuurman schoenen, ze zijn van het merk KEQ. Mijn dochter koos ze zelf uit, ik had een andere voorkeur. Maar die bijna 4 jarige van mij, heeft een duidelijke eigen mening! En deze vind ik ook erg leuk staan!

Het innaailabel is van Goedgemerkt.

lrg_dsc06933lrg_dsc06931lrg_dsc06951lrg_dsc06945lrg_dsc06961lrg_dsc06969lrg_dsc06970lrg_dsc06964

Leuk dat je even kwam lezen! Volg je mij al op Instagram?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: