Gehaakte okerkleurige muts en colsjaal

lrg_dsc06727Voor mijn dochter had ik een super schattig grijs jasje gekocht. Dit jasje vroeg om een leuke muts met matchende sjaal. Ik had wel zin om zelf wat te haken, dus ging op zoek naar een leuk patroontje. Het garen had ik al gevonden, namelijk überhip okergeel garen. Ik kocht okergeel Royal breigaren bij de Zeeman.

Patroon
Ik zocht een steek die niet te ingewikkeld is maar toch leuk. Niet te veel moeten tellen of iedere ronde een andere steek zeg maar. Toen vond ik het gratis patroon ‘THE POM HAT Beanie PATTERN‘. Ik gebruikte voor het hele project haaknaald 5.

Colsjaal
De colsjaal maakte ik als eerste. Om de lengte te bepalen moet je zorgen dat de sjaal precies om het hoofd van je kind (of jezelf) past. Ook voor de hoogte paste ik hem bij mijn dochter om te kijken wat ik mooi vond.

Muts
Bij de muts begon ik met het haken van een ribsteek boord. Deze paste ik om het hoofd van mijn dochter om te lengte te bepalen. In o.a. dit filmpje kun je zien hoe dit werkt. Toen ik deze boord gesloten had met halve vasten, haakte ik eerst een ronde vasten. Daarna volgde ik het patroon.

Pompon
De pompon maakte ik met behulp van karton, op deze manier. De grootte van je buitenste rondje is ongeveer de grootte van je pompon. Zo leerde ik het vroeger al op de basisschool:)

Ze heeft de muts en sjaal al veel gedragen en al veel complimentjes gekregen. Ze zegt dan trots: “Die heeft mijn mama gemaakt!”. Vind hem zelf ook goed geslaagd! Misschien haak ik er nog een keer bijpassende wandjes bij…

Eén reactie op “Gehaakte okerkleurige muts en colsjaal”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: