Gratis naaipatroon voetenzak wandelwagen

img_6067Omdat ik zoveel leuke reacties kreeg op de voetenzak die ik maakte voor onze wandelwagen / kinderwagen, deel ik graag het patroon (gratis) met jullie. Deze past precies in de Maxi Cosi Mura Plus 4 wandelwagen die wij hebben. En volgens mij is het zitje van de Mura Plus 3 precies hetzelfde, dus die zou ook moeten kunnen.

Voor andere wandelwagens zou hij wellicht een beetje aangepast moeten worden. Ik zou zeggen print het patroon, plak hem aan elkaar een knip hem uit. Dan kun je hem in de wandelwagen leggen en kijken waar het wel of niet past. Belangrijk is dat de riempjes gewoon kunnen sluiten. Ik verwacht dat de verschillen tussen de verschillende merken wel meevallen.

Het patroon voor de wandelwagen voetenzak vind je hier

Wat heb je nodig?

Tutorial
Knip alle delen uit de stof: achterkant uit buitenstof, achterkant uit binnenstof, voorkant uit buitenstof en voorkant uit binnenstof.

Doe (slimmer dan ik en) naai eerst de achterkanten op elkaar. Leg ze met de goede kanten op elkaar en laat een keergat open. Keer het werk en naai het laatste stukje netjes dicht.

img_5972

Bij de stof van de voering die aan de binnenkant komt als voering zoom je 2 cm om.

img_5973

Nu ga je de rits vastzetten aan de voorflap. Begin bovenaan met vastspelden. Naai hem vast met je ritsvoetje. Weet je niet hoe dit moet, zoek dan even een uitleg video op Youtube.

img_5974

Nu naai je de rist ook vast aan de achterkant.

img_5976

Als de rist erin zit naai je de rest van de voorflap aan de achterkant. Ik gebruikte eerst een rechte steek en daarna een zigzagsteek om uitrafelen te voorkomen.

img_6048

Laat de voetenzak binnenstebuiten zitten, zodat de stippenkanten op elkaar liggen. Nu gaan je de voering aan de voorflap vastmaken. Zorg dat de voorflappen met de verkeerde kanten op elkaar liggen. Ik gebruikte een zigzagsteek.

img_6049

Als je de flap van de voering dan omslaat ziet het eruit zoals hierboven. Je hebt dan een omslag.

(Ik moest nu de voering aan de achterkant er nog innaaien, maar het lijkt me handiger dit aan het begin te doen.)

img_6051

Als je de voetenzak extra warm wilt maken kun je nu in de voorkant nog vulling doen. Ik had nog een stukje dekbed van Ikea liggen. Knip deze op maat en stop het tussen de voering en buitenstof. Zet hier en daar met een paar steken vast aan de voering. Zo voorkom je dat het gaan schuiven als je hem een keer in de wasmachine doet.

img_6053Als je wilt kun je nu een stukje elastiek aan de voorkant zetten. Zo zorg je ervoor dat hij mooi aansluit als je kindje erin zit. Ik gebruikte een stuk van 28 cm. Deze is dus minder breed dan de voetenzak. Zet deze aan de zijkanten vast met een speldje en in het midden. Naai hem daarna op deze punten met een paar (zigzag)steken vast.

img_6054

Vouw bij de omslag aan de zijkanten een randje naar binnen en naai hem op de naad vast aan beide kanten.

img_6052

Neem je zak mee naar de wandelwagen en teken uit waar het gat voor de riem moet komen. Teken deze af in het midden. Naai er een paar keer omheen met een zigzag steek en knip het gat open. Werk hem eventueel af met een randje (boord)stof of biasband.

Klaar!

Tijd voor een wandelingetje?

img_6071img_606985824a21-cad7-4d1a-90da-eb230767c5be39f54a38-78af-44e6-b214-ae12bdbde21cef9ea194-d7e8-4b41-8269-29f60c7ff11d

Ik zette de voetenzak op deze manier in elkaar. Er zijn vast meerdere manieren. Wellicht mooier of handiger. Voel je vrij! En heb je tips? Laat ze dan achter in een reactie!

5 reacties op “Gratis naaipatroon voetenzak wandelwagen”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: