Een lekkere warme muts en sjaal voor de pop gehaakt

IMG_7526

IMG_7373Haken is verslavend! Nu mijn eerste paar projectjes gelukt zijn, zit mijn hoofd vol met ideetjes om uit te proberen. Eerst was de pop van mijn dochtertje aan de beurt. De lente is begonnen, dus misschien niet helemaal het seizoen voor een muts en sjaal, maar ik denk niet dat pop daar zo gauw over zal klagen. Ik heb wel een fris mintgroen kleurtje gebruikt gecombineerd met roze, dat geeft wel een voorjaarsgevoel!

Muts / Beanie voor pop
De muts heb ik gehaakt met behulp van een Youtube video van ‘HappyBerry Crochet’  (engels). Zij maakt een muts voor een baby van 0 tot 6 maanden. Ik heb dunner garen gebruikt en een dunnere haaknaald waardoor de muts kleiner uitvalt. Hij past precies bij de pop en ik heb precies het patroon gevolgd. Kwestie van tussendoor regelmatig passen. Ik gebruikte haaknaald 3 en het garen is geschikt voor naald 3 tot 4. Dit is Supersoft van Zeeman. De onderste rand heb ik gehaakt in het roze, dit zijn ook gewoon stokjes, net als de rest van de muts. Overigens heeft dezelfde dame ook een aantal video’s waarin ze dezelfde muts haakt, maar dan in verschillende grotere maten.

IMG_7375

Gehaakte bloem
Om de muts een beetje op te fleuren heb ik er een roze bloem bijgemaakt. Hiervoor gebruikte ik een video van ‘Handwerkles’. Zij maakt een dubbele bloem, dit wilde ik eerst ook, maar voor deze kleine poppenmuts was dit een beetje te groot. Dus ik heb het bij een enkele gelaten.

Sjaal voor pop
Toen de muts klaar was moest er natuurlijk ook een bijpassende sjaal bij. Dit is een simpele sjaal bestaande uit allemaal stokjes. Hoe je dit doet, zie je duidelijk uitgelegd in een video van ‘Doe het zelf ideeen – DIY Ideas – Nederlandse taal’. Ik heb eerst het hele mintgroene deel gehaakt en daarna de roze randjes eraan gemaakt. Dit zijn ook stokjes.

Het resultaat
Zo, dit zijn mijn eerste muts, eerste sjaal en eerste bloem. Pop is er blij mee, kijk maar ze lacht een beetje;)

IMG_7523  IMG_7522IMG_7517  IMG_7516IMG_7520

Eén reactie op “Een lekkere warme muts en sjaal voor de pop gehaakt”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag:

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of vul zelf een bedrag in:


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks

Ontdek meer van MoDi - DIY & INSPIRATIE

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder