Baby pyjama naaien in maatje 80 in vrolijk stofje

img_1967Als ik naar deze pyjama kijk dan moet ik een beetje lachen. Van de ene kant vind ik hem eigenlijk best wel lelijk, van de andere kant ook wel weer heel vrolijk met de gekleurde stippen.

Het stofje lag al 3 jaar in de kast. Ik weet al niet eens meer waar ik het gekocht heb. Meestal komt er na een tijdje wel een idee wat ik van een stofje kan maken. Maar bij deze was dat niet het geval.

Baby pyjama
Toen kwam ik op het idee om er een pyjamaatje van te maken voor de jongste. Daarmee hielp ik de naaipiet een beetje, want hij belande in de zak van Sinterklaas. Hiervoor gebruikte ik patroontjes die ik al eerder gebruikte. Ik had een halve meter stof. Jammer genoeg was dit net niet voldoende voor de hele pyjama. Daarom besloot ik de mouwen een ander kleurtje te geven.

Ringer Tee
De Ringer Tee is denk ik mijn meest gebruikte patroon. Je kunt er volop mee variëren. Ik had een maat 80 nodig en koos dus bij de Ringer Tee voor maat 78. Deze maten wijken iets af van de maten die wij gewend zijn. Ik zette geen boordjes aan de mouwen en onderkant, maar zoomde ze om. Hiervoor verlengde ik zowel de mouwen, als de onderkant een paar cm.

Burda Baby broekje
Voor de pyjamabroek gebruikte ik het broekje uit de Burda Baby van 2018. Deze maten vallen groot uit, daarom koos ik voor maat 74. Voor de lengte hield ik wel maat 80 aan. Achteraf was dit niet nodig geweest, want hij is nu te lang. Ik maakte dit broekje als eens eerder als broekje om ‘gewoon’ als broek te dragen.

Nu kan mijn 10 maanden oude dochter in ieder geval in een fleurige pyjama slapen… ze wordt zo vast extra vrolijk wakker:D En… ik heb weer ruimte in de kast voor een nieuw lapje!

img_1968img_1972

img_1967

De ‘aan’ foto’s zijn helaas niet echt scherp. Het is lastig met deze donkere dagen en een baby die niet stil zit… Het stippendekbedovertrek is van HEMA. img_1992img_1984img_1997

Eén reactie op “Baby pyjama naaien in maatje 80 in vrolijk stofje”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: