Imme jurk genaaid in panterprint & streepjes

img_4851Eindelijk het Imme patroon aangeschaft! Een patroon dat ik naar verwachting veel zal gaan gebruiken.

Ik kocht een tijdje geleden het panterprint stofje en had daar eerst een ander colorblock idee mee. Toen ik de stofjes echter bij elkaar legde bleek die combinatie nogal tegen te vallen.
Okergele panter stof

Dat vind ik toch wel lastig aan het bestellen van stoffen via internet. Het is in het echt toch vaak net even iets anders dan op het scherm. Deze okergele panter stof bestelde ik bij Naaiplezier. Ik had verwacht dat hij feller van kleur zou zijn. Ondanks dat vind ik hem nog steeds erg tof. De zwart-witte strepen stof is een restant van een lange rok die ik 3 jaar geleden voor mezelf maakte.

Imme
Het patroon van de Imme vind je hier. Je koopt het voor een leuk prijsje. Extra leuk is dat je zowel een optie met een raglanmouw als een optie met een ingezette mouw krijgt. Omdat ik bij de gekochte jurkjes van mijn dochter zag dat daar geen taillering in zat, besloot ik deze eruit te halen. Ik denk dat ik het de volgende keer er wel in laat zitten, omdat hij nu best losjes zit in de taille. Verder maakte ik maat 104 en voor de lengte hield ik maat 110 aan. Ik las namelijk vaak dat hij vrij kort valt.

Schattige panda
Alhoewel ik soms een beetje moet wennen aan die donkere kleuren bij kinderen, vind ik hem erg tof geworden. Ik pas me toch vanzelf een beetje aan aan de mode. Met de schattige panda applicatie heb ik hem nog iets kindelijker gemaakt. De cuff boorden had ik over van deze sweaterjurk. Het zwarte halsboordje is gewone boordstof.

Viola legging
Om gelijk de set compleet te maken maakte ik er een zwarte Viola legging bij. In maat 98 en deze verkortte ik met 4 cm. Ik gebruikte een stoer glimmende zwarte stof. Een coupon van 1 euro op de markt in Doetinchem bij de kraam van Megastoffen. De Viola legging staat in het boek van La Maison Victor ‘Naaien voor beginners KIDS’.

Nog even bikerboots erbij halen en ze kan als een stoere chick voor de dag komen! De goudkleurige sneakers passen er ook bij:)

En als Baby Born dan ineens mega honger heeft, dan moet er echt even een flesje gegeven worden!

Leuke haarstrik trouwens hé?! Deze maakte ik ook zelf!
Bedankt voor je bezoekje aan mijn blog!
Ps: volg je me al op Facebook?

5 reacties op “Imme jurk genaaid in panterprint & streepjes”

  1. […] Aangepaste Imme Als basis gebruikte ik het patroon van de Imme. Ik deed wat simpele aanpassingen. Omdat een nachtpon losser hoort te zitten dan een gewone jurk nam ik als basis de Imme, maar dan 2 maten te groot. Voor mijn dochter is dit 122. Voor de lengte van de mouwen hield ik maat 110 aan. Haar nieuwe kleding maak ik ook in deze maat. Voor de lengte aan de onderkant koos ik de lengte van maat 116. De Imme valt vrij kort, dus deze maakte ik eerder ook al 1 maat langer. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: