Jurkje met pofmouwtjes, roezel en strikjes genaaid

Toen ik dit schattige stofje met strikjes zag liggen bij Megastoffen wist ik meteen dat ik hier een leuk jurkje van wilde maken. Ik deed een snelle check bij mijn dochtertje of zij het ook een mooie kleur vindt en het tricot stofje werd direct goedgekeurd!

Toen we afgelopen weekend de kledingkast van mijn dochter aan het uitzoeken en passen waren bleek dit leuke jurkje nu echt te kort te zijn geworden. Graag gedragen door zowel mijn oudste als jongste dochter. En toch ziet hij er nog verrassend goed uit. Een mooi moment om dit jurkje nog eens opnieuw te maken.

Patroon
Ik gebruikte het Imme patroon van From Niki with love. Helaas is de website niet meer in de lucht, dus kan ik niet doorlinken naar het patroon. Je kunt natuurlijk ook een ander aangesloten jurkje gebruiken en aanpassen. Mijn dochter is 5 jaar en ik maakte maat 122 met lengte 116, maar… ik zette er vervolgens nog een roezel onder van 10 cm. Dit is exclusief zoom en naad.

Pofmouwtjes naaien
Ik paste de mouwen aan tot pofmouwen. Dit deed ik op de manier die je op deze afbeelding ziet (de onderste). Daarna rimpel je de mouwkop voordat je hem aan de jurk naait.

Combinatie
We combineren het jurkje met een donkerblauwe basic legging van HEMA. De toffe goudkleurige cowboylaarsjes op de fatlays zijn van Nelson. Op de aan foto’s draagt ze western laarsjes van Shoesme.

Voor mijn oudste dochter wil ik ook nog hetzelfde model jurkje maken. Nog even op zoek naar een leuk stofje! Volg mij op het binnenkort te zien๐Ÿ™‚

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! โ™ฅ

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: