Last-minute vakantiejurkje en topje naaien

Toen ik dit stofje zag liggen was ik meteen verliefd! Misschien viel hij extra op, omdat ik net mijn mijn dochters zelf een tie dye shirt had gemaakt. De kleuren zijn zo mooi helder, ik werd er gelijk vrolijk van. Ik nam het stofje dus gelijk mee.

Ik kocht deze hydrofielstof / mousseline op de markt in Doetinchem bij Reuver Stoffen. Het voordeel van deze stof is dat je het niet hoeft te strijken. Erg handig in de vakantie / zomer. Zo’n jurkje ‘prop’ je zo in je strandtas en niks aan de hand;)

Patroon jurkje
Ik besloot het patroon van de Charlie jurk van Smospotten en Snoesjes weer eens voor de dag te halen. Ik had dit jurkje al 1 keer eerder gemaakt voor mijn oudste, maar hij was toen eigenlijk gelijk al aan de kleine kant. Klik hier om het jurkje te zien. Dit jurkje hangt nu bij mijn jongste in de kast! Fijn zo’n jongere zus die de kleertjes nog door kan dragen.

Nog een Charlie top
Toen het jurkje klaar was keek mijn jongste dochter er enigzins jaloers naar. Zij had hem ook wel willen hebben en dat snapte ik ook wel. Voor haar kon ik uit het stofje nog een Charlie top maken. Staat heel leuk met een jeansshortje. Hier is ze ook heel blij mee!

Maten
Het Charlie jurkje is een maat 134 voor mijn 7 jarige en de top is een maat 116 voor mijn 4 jarige. De afgewerkte top is 35 cm lang midden voor.

Ik naaide het jurkje en topje een paar dagen voordat we op vakantie gaan, inmiddels liggen ze al ingepakt in de caravan!

De slippers met regenboogjes zijn van Zeeman.

Wat naai jij voor de vakantie?

Update 27-7-22: Uiteraard werden de kledingstukken ook gedragen op vakantie. Zie hieronder de aan foto’s, gemaakt op de camping!

Toevoeging 19-8-22: En op in onze laatste week van de zomervakantie, gingen we nog een aantal dagen naar Slagharen op de camping en maakte ik foto’s van de oudste dochter met de jurk aan!

3 reacties op “Last-minute vakantiejurkje en topje naaien”

 1. Prachtig! Inderdaad super makkelijk en snel patroontje. Hoeveel heeft U de korte versie ingekort? Wil deze nl gebruiken voor topje van kleindochter!

  • Hallo Marga,

   Excuses voor mijn late reactie. Ik was op vakantie, vandaar.

   Ik maakte de top in maat 116 en deze is nu afgewerkt 35 cm lang midden voor. Weet niet meer precies hoeveel ik hem korter heb gemaakt.

   Groetjes,
   Moniek

 2. […] Wat ik aanpaste: – Vouw het patroondeel van de jurk over de lengte in het midden dubbel. Het onderste stuk kun je eraf knippen.– Voor het bepalen van de lengte van de rok / ruffle meet je de hoogte van het onderste patroondeel dat je er net hebt afgeknipt. Hier tel de de hoogte van de ruffle bij op. Dit wordt de hoogte van je rok. De rok maak je 50% tot 75% breder dan het bovenstukje. – Verder zet je de Charlie in elkaar volgens de beschrijving.Et voilà, een heel andere Charlie look! Benieuw naar de ‘gewone’ Charlie jurk die ik pasgeleden maakte, in tie dye hydrofielstof? Bekijk die Charlie hier. […]

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: