Nieuwe kleertjes genaaid voor Paola Reina popje

img_8208Toen mijn oudste dochter 1 was kreeg ze van opa en oma dit super schattige popje van Paola Reina. Zij hadden het popje meegenomen uit Spanje. Ik vond het ontzettend leuk dat het popje erg op mijn dochter leek, want zij was ook zo lekker chubby toen ze klein was. Het popje is ook nog eens gemaakt van veilig materiaal voor kinderen en ruikt aangenaam.

Nieuwe kleertjes
Nu ik een poppenkleertjes fase heb, besloot ik ook 2 nieuwe setjes voor dit popje te maken. Een jurkje in MiLou Dress stijl en een topje met een broekje. Ik kon online geen patronen vinden voor deze pop, dus besloot ik zelf even creatief te zijn. Deze pop is trouwens 22 cm groot en dikker dan andere kleine poppen.

Jurkje
Voor het jurkje knipte ik een rechthoek van 13 bij 41 cm. Dit is inclusief 2 cm naadwaarde voor bovenaan bij de zoom en ook 2 cm voor de zoom aan de onderkant. Ook de naadwaarde van de zijnaad zit hier bij in. Ik maakte het jurkje in katoen.

Hoe zette ik het jurkje in elkaar?
– Bovenaan 2 x 1 cm naar binnenslaan en zoom vastnaaien.
– 3 rijen smokken, dat is naaien met op je spoel elastisch garen.
– Zijnaad sluiten.
– Zoom onderkant naaien.
– Knip een strook van 4 cm x 40 cm voor het bandje. Deze vouw je 2 keer dubbel en naai je vast over de lengte. Daarna zet je het bandje middenvoor vast aan je jurkje.

Voor een uitgebreide instructie kun je de werkinstructie van de MiLou Dress gebruiken. Het verschil is alleen dat je hier niet met 1 rechthoek, maar met een voor- en achterpand werkt.

Het stofje is een restant van een Grace Jurkje dat ik eerder maakte.

Setje 2
Voor het tweede setje gebruikte ik wel bestaande patronen. Voor het jurkje / topje gebruikte ik het gratis Poppenjurk patroon van Stoffen.net. Ik maakte de kleinste maat. Hierbij maakte ik de mouwen 2 cm langer. Verder deed ik geen aanpassingen. Ik moet zeggen dat het wat krap naaien was, ik heb hele smalle zijnaden gemaakt, omdat hij anders te smal zou zijn. Als ik het topje nog een keer voor deze pop zou maken, dan zou ik hem iets breder maken. Dit kun je doen door hem bij het knippen bijvoorbeeld 1 cm van de stofvouw af te leggen.

Gepriegel
Ik zette het jurkje ook anders in elkaar dan de omschrijving, want het is ander niet te doen, omdat het zo klein is (vind ik). Ik naaide eerst de zomen in de mouwen en zette daarna de mouwen vast aan het voor- en achterpant. Daarna naaide ik de zijnaden + mouwnaad. Vervolgens de bovenkant en zoom onderaan volgens de omschrijving.

Broekje
Voor het pofbroekje gebruikte ik het broekje van het gratis Poppensetje van Missessippie. Deze paste ik aan. Ik maakte de broekspijken een stuk korter en knipte ze een beetje schuin af, zoals bij een onderbroek. Zo wilde ik een soort bloomer creëren. Aan de bovenkant en bij de broekspijpen naaide ik een tunnel waar ik elastiek doorheen haalde. Ik voegde geen naadwaarde toe aan de bovenkant hiervoor. Hier is ruim voldoende ruimte voor.

Als finishing touch kreeg het popje strikjes in haar haar van een reepje tricot uit dezelfde stof als het broekje.

Ander popje
Als je verder scolt zie je dat het setje ook past bij een ander klein popje dat wat slanker is. Het is dan een top in plaats van een jurkje.

Twinnen met pop
Van deze stoffencombinatie naaide ik voor mijn dochter een rokje en topje, dus zij kan nu lekker twinnen met haar pop! Ze komen van Kickenstoffen en zijn van het merk Beebs.

SpeelgoedSpeelgoed

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: