Sportshirtje voor de gymless genaaid

Een nieuw schooljaar, een mooi moment om even te kijken of de kids nog nieuwe spullen nodig hebben voor school. Een nieuw etui, koptelefoon en / of gympspullen. Mijn dochters zochten allebei een superleuke etui uit bij de HEMA. Hier kun je hele leuke trendy schoolspullen kopen, maar veel meer hebben ze nog niet nodig op de basischool.

Verder vond ik dat mijn oudste dochter wel een nieuw gymsetje kon gebruiken. Ze heeft 2 keer per week gymles, dus het is sowieso wel handig om meer dan 1 set te hebben. Anders moet ik wel heel snel zijn met de was;) We kochten een zwarte korte (gladde) sportlegging bij Scapino.

Nelly belly shirt
Ik maakte er zelf een sportshirt bij met behulp van het Nelly belly patroon van Smospotten & Snoesjes. Ik maakte maat 128 voor mijn 8 jarige dochter. Dat is 1 á 2 maten kleiner dan haar normale confectiemaat. Ik maakte het shirt zonder mouwen en zette er boordjes aan. Je kunt met het Nelly patroon nog veel meer kanten op: jurkje, sweater of top. Bekijk hier andere Nelly’s die ik maakte.

Stofje
Het tricot stofje met zebraprint lag misschien al wel 2 jaar te wachten tot ik er iets moois van zou maken. Ik nam het destijds over van iemand. Het was niets voldoende voor een top met lange mouwen of jurk, maar deze Nelly ging er precies uit! Op de achterkant knipte ik het patroon door midden en zette er een zwarte bies tussen. Vind ik extra sportief staan.

Opdruk
Ik wilde eerst een opdruk op het shirt maken, maar mijn dochter vond hem zelf wat kaal. U zegt, wij draaien! Ik besloot het wel klein te houden en koos voor de tekst: ‘move it!’ Het lettertype is Gill Sans Extra Bold en de gekartelde cirkel is een gratis vorm (circle mat) uit de Silhouette bibliotheek.

Het witte flexfolie is van het merk Siser. Hier heb ik goede ervaring mee. Ik sneed het uit met mijn Cameo en perste het op de stof met mijn Easyress van Circut.

Dochterlief is blij met haar nieuwe setje. Ze heeft hem gelijk al aan gehad!

Heb jij wel eens een gymsetje genaaid? Welke patronen gebruikte je?

Eén reactie op “Sportshirtje voor de gymless genaaid”

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Choose an amount

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Or enter a custom amount


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: