Zomer kinderfeestje voor meisjes organiseren (met knutselen)

Mijn dochter is pas geleden 7 geworden, dus was het ook weer tijd voor een kinderfeestje. Ik mocht voor de tweede keer een kinderfeestje organiseren. Vorig jaar zat ik vol ideeën, toen werd het een Unicorn kinderfeestje. Dit jaar had ik wat minder creatieve inspiratie. Ook twijfelde ik tussen thuis blijven of ergens naartoe gaan.

Ik mijn hoofd begon zich langzamerhand toch wel een idee te vormen, gelukkig! Het begin deden we thuis en daarna gingen we ergens naartoe.

Draaiboek
Ik maakte niet echt een draaiboek op papier, maar het zat wel in mijn hoofd en dit zag er zo uit:
13.00 uur: ontvangst
13.05 uur: ranja / water + wafels versieren en opeten
13.15 uur: buiten cadeautjes verstoppen + laten zoeken en uitpakken door de jarige
13.30 uur: ranja / water, knutselen, sierradenbakjes versieren
14.00 uur: op naar de speeltuin (een grote, betaalde buitenspeeltuin bij ons in de stad)
14.20 uur: speeltuin
– 15.00 uur: water / ranja + snoep
– 15.30 uur: ijsje
– 16.00 uur: water / ranja + snoep
– 16.30 uur: frietjes + snack
– 17.00 uur: kids met de auto’s naar huis brengen
> tussendoor mochten de kinderen ook komen drinken als ze dorst hadden. Ik ben iets minder scheutig geweest met snoep dan vorig jaar, omdat de de meeste kinderen vorig jaar niet verder kwamen dan een halve pannenkoek.

Tips
Insmeren
Het was een warme zonnige dag, dus ik had de ouders van tevoren gevraagd de kinderen goed in te smeren. Tussendoor mochten de kinderen dit zelf ook doen. Je merkt vanzelf aan de kinderen of ze dat thuis ook altijd doen of dat het heel ongebruikelijk is. Ik ga dan niet zitten pushen. Wij zijn zelf wel van het altijd insmeren als het zonnig is. Bij de kids smeren we altijd met deze factor 50!
– Namen op de bekers
Schrijf namen op de bekertjes die je gebruikt voor het drinken. Dan hoef je niet steeds nieuwe te pakken.
Groepsapp
Maak van tevoren een groepsapp aan in WhatsApp met de telefoonnummers van alle moeders en / of vaders. Als er dan bijzonderheden zijn of er wijzigt iets, dan kun je dat makkelijk aan iedereen tegelijk doorgeven. Ook handig om nadien een selectie foto’s via deze app door te sturen, vinden ze heel leuk!

Uitnodiging
Een kinderfeestje begint natuurlijk met een uitnodiging. Ik vond deze super leuke uitnodigingen bij HEMA. Deze deelden we een ruime maand van te voren uit.

Wafels versieren + tafel aankleding
Hier boven zie je wat we gebruikt hebben:
– Unicorn servetten: Solow? Weet het niet meer zeker.
Roze tafelkleed: Solow > lekker groot, past goed over onze 6 persoons tafel
Mini spekjes: Xenos
Slagroom: Lidl
Raak limonade: Albert Heijn > suikervrij, want door het snoepen krijgen ze al genoeg suiker binnen😉
Unicorn (wink) bekers: Xenos
Ballonnen pastel: Solow (we hadden ook nog een grote roze ‘7’ ballon maar die staat niet op de foto)
Roze rietjes: Xenos
Regenboog bordjes papier: Solow
2 soorten strooisels: Xenos
– Er hingen ook nog vlaggen en ballonnen in de lucht, maar die ben ik vergeten op de foto te zetten.

Verse wafels
Met ons roze wafelijzer van de Xenos die mijn dochter van Sinterklaas heeft gekregen bakten we ‘s ochtends zelf verse wafels. Deze hartvormige wafels mochten de meiden zelf versieren met slagroom, strooisels en mini marshmallows. Een leuke manier om de sfeer er een beetje in te krijgen! De meisjes giebelen over klodders slagroom en lekker veel versiering erop:)

Cadeaus verstoppen
…en zoeken! Hierboven was mijn dochter de cadeautjes aan het zoeken die de meiden hadden verstopt. De hele groep liep achter haar aan om te kijken of alle cadeautjes wel gevonden werden. Dit vonden de kids erg leuk om te doen. De hele tijd stil zitten aan een tafel is ook niet alles voor ze.
Dit superleuke speelhuisje is trouwens van Exit!

Sierradenbakjes versieren
Ik vind het zelf altijd erg leuk om een creatief element in een kinderfeestje te hebben. Verrassend hé?;) Hierboven zie je de spullen die we gebruikt hebben:
Vierkante en ronde houten doosjes: Xenos
Foamstickers: Hema > deze blijven heel goed plakken op de doosjes
– Foamklei: Hema > deze zie ik niet online staan, bij Bol.com wel volop verkrijgbaar
Diamantjes / steentjes / roosjes: Solow
– De unicorn stickers hebben we gekregen. Ik weet niet waar deze vandaan komen. Ze bleven helaas ook niet goed plakken op de doosjes door de ronding, geen aanrader voor dit project dus.

Foamklei > slijm
Toen ik zei dat we gingen knutselen hoorde ik enthousiaste geluiden. Ik kon merken dat de kids weer een jaartje ouder waren dan vorig jaar, want ze hadden ook meer rust om het (goed) af te maken. De foamklei viel goed in de smaak. Het lijkt een beetje op slijm als je het zit te kneden en knispert een beetje, dus dat is meteen lachen! Hoe plakkerig het was verschilde nogal per kleur. Als het echt te plakkerig was deden we er een beetje bloem (uit de keuken) doorheen en dat hielp echt!

Ik had een voorbeeldje gemaakt, zodat ik kon laten zien wat de bedoeling was. Het deksel helemaal beplakken met de foamklei en daar vervolgens diamantjes in drukken. De foamklei droogt hard op, dus dan blijft het ook echt zitten. De meisjes gingen enthousiast aan de slag. Een enkeling had een beetje hulp nodig. Zelfs mijn 4 jarige dochter die ook mee deed redde zich er goed mee.

Bezorgen
Aangezien we direct na het maken van dit bakje naar de speeltuin vertrokken had het geen tijd om te drogen. Ik had ze allemaal in de auto kunnen zetten om het daar te laten drogen, maar dat vond ik teveel gedoe. Daarom heb ik de volgende ochtend de samen met de kids de bakjes bij iedereen bezorgd. Een leuke wandeling op de zondag!

Tip: laat de meiden voordat ze beginnen hun naam aan de binnenkant van de deksel en onderkant van het bakje schrijven. Zo weet je precies wie wat heeft gemaakt.

Goodiebag
Alhoewel het natuurlijk helemaal niet noodzakelijk is, vind ik het toch altijd heel leuk om de kids nog een kleinigheidje mee te geven na afloop van het kinderfeestje. Ik vulde kleine papieren tasjes. Zie hierboven wat ik gebruikte:
Papieren prinsessen uitdeeltasjes: Wibra
IJsjes gummen: Solow
Snoepkettingen en -horloges: Look-o-look
Feest spekken: AH
Gevulde sticks: Look-o-look
Zelfgemaakte papier hartjes van glitterpapier: Hema

Cameo
Ook mijn Cameo Silhouette gebruikte ik weer. Hiermee sneed ik de hartjes uit, uit glitterpapier. Op de achterkant schreef mijn dochter zelf ‘Leuk dat je er was!’. Het idee is hetzelfde als haar traktatie vorig jaar op school. Toen gebruikten we Unicorn zakjes, ook van de Wibra. Het bestand van de hartjes had ik bewaard. Dit zijn dezelfde hartjes als die ik dit jaar voor de traktatie van mijn dochter gebruikte, alleen dan zonder tekst. Door dit soort basisbestanden te bewaren, maak je deze hangertjes echt binnen 5 minuten.


Buiten speeltuin
Verder gingen we dus naar een grote buitenspeeltuin bij ons in de buurt, Speeltuin Schöneveld in Doetinchem. Het weer zat ons mee, 22 graden en lekker zonnig. Vandaar ook die zonnebrandcrème! Het was warm, dus we hebben de kinderen vaak drinken gegeven. Goed hydrateren is belangrijk!

Het was een leuk feestje! Minder intensief voor ons als ouders, dan vorig jaar (toen we een speurtocht deden) omdat je in de speeltuin geen hele actieve rol meer hebt als ouders. Je bent vooral aanwezig bij de tafel, waar de kids je kunnen terugvinden en je zorgt voor wat te eten en drinken. Je maakt foto’s, kijkt naar kunstjes en 1 keer moest ik een meisje troosten die gevallen was.

We haalden frietjes met een snack voor de kinderen. Die aten we in de speeltuin op. En ik had ze dit jaar niet teveel snoep gegeven, want de bordjes werden wel leeg gegeten. We haalden een gezinszak friet en gebruikten de regenboogbordjes die ik had meegenomen. Vond ik er leuker uitzien.

Blije kids
We bleven tot sluitingstijd en daarna brachten we de vrolijke meiden weer naar huis. En het belangrijkste, mijn dochter vond het zelf ook heel erg leuk!

Benieuwd naar ons Unicorn kinderfeestje van vorig jaar? Kijk dan hier! En klik hier voor nog meer kinderfeestjes ideeën.

Volg je mij al op Instagram?

Geef een reactie


Doneren = lief!

Een keer
Maandelijks
Jaarlijks

Ben jij geinspireerd geraakt? Doe een eenmalige donatie!

Doe een maandelijkse donatie

Doe een jaarlijkse donatie

Kies een bedrag

€3,00
€7,00
€11,00
€5,00
€15,00
€100,00
€5,00
€15,00
€100,00

Of voer een aangepast bedrag in


Je bijdrage wordt gewaardeerd! ♥

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

Je bijdrage wordt gewaardeerd.

DoneerDoneer maandelijksDoneer jaarlijks
%d bloggers liken dit: